изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:45 EEST
СПОРТНИ ВЕСТИ, ПОДБРАНИ ОТ ИНТЕРНЕТ    
СпортИнтерено за всеки, който се интересува от спорт

ЛОКО /ПД/ И ЛИТЕКС ЩЕ ИГРАЯТ ЗА СУПЕРКУПАТА НА 31 ЮЛИ

Локомотив (Пд) и Литекс ще играят за Суперкупата на България на 31 юли от 20,30 ч. в Бургас. "Имаме вече потвърждение и от двата клуба, че датата е добра. Литекс ще са се завърнали от лагера в Германия, а Локомотив ще може да направи генерална репетиция за реванша с Брюж от квалификациите за Шампионската лига. Двубоят с белгийците е заявен за 4 август от 20,30 ч. и затова по всяка вероятност мачът за Суперкупата ще има същия начален час", заяви Михов. Той допълни, че ръководството на Лигата очаква с нетърпение заседанието на Изпълкома на БФС в четвъртък. "Веднага след това ще се съберем ние, за да вземем отношение по нещата около вътрешния шампионат, чието администриране ни е делегирано", завърши шефът на ПФЛ.

СКАНДАЛ С ТРЕНЬОРА НА НАЦИОНАЛИТЕ БРУНКО ИЛИЕВ

Скандал стана по време на пресконференцията след втората ни победа срещу Япония. Варненският журналист Иван Симеонов попита Брунко Илиев защо по време на срещите не се използва компютърна техника за набиране на статистическа информации. Треньорът се ядоса, като отговори, че този въпрос е по поръчка на ЦСКА и не иска да взима отношение. "Голям журналист, ще му отговарям на подобен въпрос. Тръгвам си, няма да казвам нищо повече на тази пресконференция", ядосано промълви Брунко Илиев. Все пак той остана и обясни, че в сряда нашите летят за Италия. Някои от волейболистите, които са с жени и деца щели да останат за 1 ден край морето. Останалите отпътуваха с автобус за София.

БЕКЕНБАУЕР: "ЖАЛКО Е, ЧЕ СЕ РАЗМИНАВАМЕ С РЕХАГЕЛ"

Франц Бекенбауер изрази съжалението си от факта, че преговорите с Ото Рехагел, да поеме националния тим на Германия, не са завършили с успех. Рехагел отказа заплата в размер на 5 млн. евро за срок от две години. “Ние много се надавахме Рехагел да си промени мнението, че даже не разглеждахме други кандидатури. Сега всичко започва от начало. Жалко е, че се разминаваме с него”, коментира Бекенбауер.

"ЩЕ НАПРАВИМ БАЛКАНСКА АСОЦИАЦИЯ НА ФУТБОЛНИТЕ СЪДИИ"

БФС ще предложи създаването на Балканска футболно-съдийска асоциация, съобщи шефът на родните рефери проф. Васил Жечев. "Идеята получи одобрението на нашия президент Иван Славков. Целта е 14-те страни-членки на УЕФА от региона да обединят усилията си за издигане нивото на съдийството. Това ще доведе до подобряване на позициите в международното съдийство и съответно възлагане на по-отговорни мачове в Европа. Нашите цели са по-глобални, не става въпрос само за съвместни семинари и размяна на съдии за местните дербита. Щом европейският шампион Гърция е от Балканите, а Хърватия, Турция и България са взимали медали от световни първенства, значи, че и реферите ни заслужават по-голямо внимание. Искаме хората от УЕФА да разберат, че и тук сме бели хора и имаме добри съдии. Може би учредяването на асоциацията ще стане по времето, когато в София заседава Изпълкомът на УЕФА и г-н Ленарт Йохансон ще бъде в България", заяви Жечев.

БЪЛГАРИН ВЗЕ СВЕТОВНА ТИТЛА ПО СУМО

Валентин Гогов стана световен шампион в категория до 80 кг на световното първенство по сумо за юноши до 18 г. Състезанието се проведе в японския град Осака.
По пътя до златото българинът записа 6 победи, а на финала се наложи над представителя на домакините Сато Валентин е предизвикал голям интерес на шампионата. Японски специалисти дори са му предложили да остане да тренира в азиатската държава.

БРАЗИЛИЯ РАЗБИ КОСТА РИКА С 4:1

Бразилия разгроми Коста Рика с в мач от група С на Копа Америка. В герой за “селесао” се превърна нападателят Адриано. Звездата на Интер (Милано) реализира впечатляващ хеттрик, с голове в 45, 55, 68-ата минута. Разписа се и Фабиано в 50-ата минута. Почетното попадение за Коста Рика бе дело на защитника Луис Марин в 82-ата минута.
С този успех на стадион “Универсидад Насионал Сан Агустин” в Арекипа Бразилия на практика си осигури първото място в предварителната група. В първата среща бразилците победиха Чили с 1:0. Автор на гола бе Фабиано, който усилено е спряган като ново попълнение на Барселона.
Класиране в група C: Бразилия - 6 точки,. Парагвай - 4,Чили - 1, Коста Рика - 0.
 


Сходни връзки

СПОРТНИ ВЕСТИ, ПОДБРАНИ ОТ ИНТЕРНЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди