изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 06:44 EEST
ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ ПОТОПИХА СТРАНАТА    
НовиниВ резултат на проливните дъждове в страната има активизирани свлачища и наводнени приземни етажи


София. В резултат на проливните дъждове днес в някои области на страната има активизирани свлачища, наводнени приземни етажи на сгради и паднали дървета, съобщиха за Агенция “Фокус” от ДА “Гражданска защита”. В област Добрич, община Добрич са наводнени ниските части на града – подлези, избени помещения, гаражи, дворове. В град Шабла е наводнена сградата на читалище “Зора” и избеното помещение на младежкия информационен център.
Приземни етажи на жилищни сгради и стопански постройки са наводнени в с. Горно Абланово, община Борово, Русенско.
Свлачище се е активизирало в община Дряново и в резултат на това е разрушен пътят между селата Славейково, Гостилица, Янтра и Габрово.
В община Ветово, област Русе е паднало дърво между стълбове между гарите Сеново и Просторно – скъсало се е електрическо въже, счупени са опорни изолатори. Електрозахранването е било прекъснато за кратко, но е възстановено.
В село Садово, община Аврен, област Варна мълния е поразила електрическото табло на фурната в селото. Няма пострадали при инцидента.
Активизирало се е старо свлачище в област Кърджали с големина 150 на 50 метра.
В резултат на проливния дъжд в София има паднали дървета на ул. “Братя Миладинови” и на ул. “Попова шапка”, съобщиха за Агенция “Фокус” от Държавна агенция “Гражданска защита”. В “Гражданска защита” няма постъпили данни за наводнения в столицата.
Постоянните комисии за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи в засегнатите места са организирали дейности по ликвидиране на последствията от инцидентите. Опасните пътни участъци и съоръжения са сигнализирани. Засегнатите и наводнени градски терени се отводняват и обезопасяват.
В аварийно-възстановителните работи участват екипи на Гражданска защита, РСПАБ, районни пътни служби, общински фирми.
Електрозахранването във всички селища е възстановено. Жертви и пострадали няма.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ ПОТОПИХА СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди