изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:17 EEST
РОМСКИ ПОМОЩНИК-УЧИТЕЛИ СЕ ОБУЧАВАТ    
ОбразованиеВъв Велико Търново в началото на тази седмица започна вторият етап от обучението на 110 помощник-учители от ромски произход, сред които и шестима от Добрич.

Обучението се извършва по проект "Интегриране на ромското население", който е на Националната комисия по етнически и демографски въпроси. Той се реализира от консорциум "Кеър". Целта на проекта е да се повиши посещаемостта в училищата на ромски деца и провеждане на образователни семинари и обучения. Проектът е с продължителност от 1 декември 2003 г. до 1 декември 2004 г., съобщиха от кметството в Добрич.
По този проект в Добрич са назначени 6 помощник-учители - трима в ОУ "П. Волов" и по един в СОУ "Св. Кл. Охридски", "Отец Паисий" и "Йордан Йовков". Всички те са от ромски произход. Вече са преминали 40-дневен курс на обучение във Велико Търново. Изучавали са история на българското образование, психология, езикознание и г.н. Вторият етап на обучението им е започнал на 11 юли. Предстои през август те да участват и в лятно училище. След приключване на обучението, помощник-учителите ще започнат работа в училищата. Общата стойност на проекта за цялата страна е 70 000 евро. В момента помощник-учителите получават стипендии от просветното министерство.
 


Сходни връзки

РОМСКИ ПОМОЩНИК-УЧИТЕЛИ СЕ ОБУЧАВАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди