изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:25 EEST
ЗОРАН ЛИЛИЧ НА ТАЙНА СРЕЩА ПРИ ПЪРВАНОВ?    
Новини Бившият президент на Югославия, Зоран Лилич бил ангажиран в дипломатическите контакти за спасяването на българските медици, осъдени на смърт в Либия, съобщиха за “Фокус” от Белград.


Информацията се потвърждава и от редица сръбски медии, които заявиха за “Фокус”, че на 9 юли т.г. експрезидентът на Югославия е бил в София.
По време на краткото посещение на Зоран Лилич в нашата столица той е разговарял с “ български държавни ръководители, както и с президента Георги Първанов”.
Според запознати целта на посредничеството на Лилич е постигане на договореност за среща на държавни делегации на България и Либия, отмяна на смъртната присъда над българските медицински сестри, както и прехвърлянето на осъдените в България.
През април т.г. белградският “Блиц” написа, че Лилич е посетил Либия, за да посредничи за освобождаването на българските медици и да договаря визита на Кадафи в Белград.
Според белградската агенция “Бета” на 13 май т.г. Лилич отново е посетил Триполи във връзка с делото срещу българите.На 29. 05. 2004 г. сегашният президент на Сърбия и Черна гора Светозар Маркович е заявил, че бившият югославски президент Зоран Лилич ще се застъпи за освобождаването на петте медицински сестри в Либия.
Близкото до Лилич издание “Сведок” цитира отговора на бившия президент по повод посещението му в София - “Отношенията между България и Либия са въпрос на дипломациите на двете страни.”
На въпрос на “Фокус” за разговорите на Лилич с Първанов на 9 юли, прессекретарят на президента Бойка Башлиева заяви, че не знае за такава среща.
Зоран Лилич бе президент на Югославия от 25 юни 1993 до 23 юни 1997 г.
По време на изборите за съюзен президент през 1993 г. социалистът Лилич печели с 37, 5 %, пред Воислав Шешел с 28, 5 % и Вук Драшкович с 23 %.
По време на процеса в Хага срещу Слободан Милошевич, Лилич се яви в ролята на свидетел, който заяви, че Милошевич е бил особено възмутен от вестта за масовите убийства в Сребреница. ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ЗОРАН ЛИЛИЧ НА ТАЙНА СРЕЩА ПРИ ПЪРВАНОВ? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди