изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:24 EEST
LE MONDE: ИРАКСКИЯТ ПРЕМИЕР Е ОБВИНЕН В УБИЙСТВО?    
По света Според статия, публикувана във вчерашния брой на австралийския вестник The Sydney Morning Herald, иракският премиер Ияд Алауи извадил пистолет и застрелял хладнокръвно шестима бунтовници само дни преди Вашингтон да предаде контрола в Ирак на временното правителство, пише френският вестник Le Monde в днешния си брой.

Това твърдят двама предполагаеми свидетели на екзекуцията. По думите им затворниците, с белезници и превръзки на очите, били наредени срещу стената в участъка в Амария, в югозападните предградия на Багдад. Алауи заявил на наблюдаващите сцената, че всеки от задържаните е застрелял поне по 50 иракчани и “заслужава по-лошо от смъртта”.
Алауи отрича тези твърдения, но според източници на изданието на разстрела са присъствали около дузина иракски полицаи и четирима американци от личната охрана на иракския премиер.
В статията не се споменава конкретната дата на случилото се. Авторът Paul McGeough твърди, че от администрацията на Алауи отричат твърденията с аргумента, че премиерът никога не е посещавал това подразделение на службите, както и че той няма оръжие. Според осведомени източници, обаче сред свидетелите на убийството е бил и министърът на вътрешните работи Фалах ал Накиб, който дори поздравил Алауи за начина, по който показал на полицията по какъв начин трябва да се разправя с бунтовниците. IAF/NDT
 


Сходни връзки

LE MONDE: ИРАКСКИЯТ ПРЕМИЕР Е ОБВИНЕН В УБИЙСТВО? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди