изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:02 EEST
СОЦИАЛНИ ТЕМИ РАЗИСКВА ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СЪЮЗ НА ЖЕНИТЕ    
ОбществоВ Национално съвещание на Демократичния съюз на жените /ДСЖ/ в София участва председателката на местната организация в Добрич Сиса Павлова.

То се е състояло на 17 юли в Народното събрание. Освен председателката на ДСЖ Емилия Масларова, са присъствали и всички народни представители жени от Коалиция за България. Гости са били специалисти от Министерството на труда и социалната политика. Представени са били два законопроекта, които са влезли в Народното събрание, но не са стигнали до пленарна зала - Закон за защита срещу домашното насилие и Закон за равнопоставеност на половете. Присъстващите представители на ДСЖ са направили предложения по някои от текстовете на двата закона. По време на дискусиите е станало ясно, че в момента в Европа около 60 процента от жените не работят. Отчетено е било, че в България съществува скрита дискриминация по отношение на трудовата заетост.
По 350 милиона евро ще получава всяка година България по програма "Развитие на човешките ресурси" след влизането ни в ЕС през 2007 г., са съобщили по време на съвещанието представители на дирекция "Предприсъединителни фондове, международни програми и проекти". Тъй като ДСЖ е организация със социална насоченост, са били разяснени начините, по които НПО могат да се включват в усвояването на тези средства. Станало е ясно, че по бъдещите грантови схеми над 90 процента от помощта ще е безвъзмездна. Проф. Катя Владимирова - специалист в сферата на трудовата заетост, е разяснила Лисабонската стратегия. Тя предначертавала бъдещото развитие на икономиката на страните от ЕС. Докато в САЩ и останалите страни в света се поставял акцент върху икономическия растеж, то според Лисабонската стратегия, в държавите от ЕС щяло да се набляга на образованието и високите технологии.
 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИ ТЕМИ РАЗИСКВА ДЕМОКРАТИЧНИЯТ СЪЮЗ НА ЖЕНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди