изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:14 EEST
МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ПРИВАТИЗИРА БОТГАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК    
Новини Според директора на университетските ботанически градини Красимир Косев усилията на Министерството на културата са насочени към скрита приватизация на ботаническата градина в Балчик.

По пътя на тази приватизация Софийският университет пречи, изтъкна Косев и посочи, че тази територия е със статут на публично-държавна собственост, която не може да бъде приватизирана. От 2000 година градината е на подчинение на едно юридическо лице – Държавният културен институт и това според адвокат Ваня Павлова дава възможност за доминиране на частни интереси. “Съгласно Закона за приватизацията и следприватизационния контрол могат да се приватизират незавършени обекти на строителството. Започваме да строим съгласно подробния устройствен план едно курортно селище, за което към настоящия момент не е ясно кой ще бъде инвеститор. Изкопаваме две дупки и казваме, то няма пари да го завършим, дайте да го приватизираме, за да го завършим. Заместник-кметът на Община Балчик казва и един друг начин – дайте да го дадем на общината. Като общински имот това нещо може да се приватизира без абсолютно всякакъв проблем.”, заяви адвокат Ваня Павлова, съобщи БНР.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ПРИВАТИЗИРА БОТГАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди