изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-26 @ 14:58 EEST
ПОЧТИ 20 ПРОЦЕНТА ПО-МАЛКО ДОБРУДЖАНЦИ НА ПОМОЩИ    
Обществопрез шестте месеца на годината, в сравнение със същия период на м.г., отчитат от регионалната дирекция "Социално подпомагане"

С 19,7 процента или с 1 526 случая е намалял броят на получаващите месечни помощи жители на Добричка област през първите шест месеца на годината, в сравнение със същия период на м.г. Това става ясно от Анализ на подпомаганите лица и семейства по чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за периода 1 януари - 31 юни на регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич. С 585 879 лева /24,52 процента/ по-малко са начислените суми за социални помощи за шестте месеца на годината, в сравнение с м.г.
Основният фактор за намаляване броя на добруджанци, които получават месечни помощи, е включването им в националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост". От началото на годината до момента по програмата е осигурена работа на 3 949 души, за цялата м.г. са били 2 990. Само 297 от назначените лица продължават да получават социални помощи. През полугодието по дейност "Личен асистент" на националната програма са назначени 246 лица, като за цялата 2003 г. броят им е бил 245.
Реализацията на НП "От социални помощи към осигуряване на заетост" дава добри резултати, които се изразяват както в намаляване на разходите за социално подпомагане, така и в редица други насоки, е посочено още в анализа. Ползите са в мотивирането на заетите по програмата в трудова реализация и получаване на трудово възнаграждение вместо помощи, разкриването на възможности за квалификация и преквалификация, благоустрояване на населените места, поддържането и опазването на общинската и държавна собственост.
В анализа е отчетено още, че за намаляване броя на подпомаганите лица и семейства влияние оказва и възможността за намиране на работа със сезонен характер. По тази причина особено рязко е намалял броят на подпомаганите през април 2004 г.

 


Сходни връзки

ПОЧТИ 20 ПРОЦЕНТА ПО-МАЛКО ДОБРУДЖАНЦИ НА ПОМОЩИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди