изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:55 EEST
ОСВОБОДЕНИЯТ ФИЛИПИНСКИ ЗАЛОЖНИК Е БИЛ НА КОСЪМ ОТ ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ    
По светаСмъртта витаела съвсем близо до главата на филипинския заложник Анхело де ла Крус, който разказва, че похитителите му в един момент започнали да точат меч и опипали шията му, за да определят точното място за удар, пише Джим Гомес от Асошиейтед прес.

Неговата съдба обаче претърпяла рязък обрат, когато похитителите разбрали, че филипинските войски наистина ще се изтеглят от Ирак в отговор на исканията им, и се съгласили да го пуснат на свобода. Четирийсет и шест годишният шофьор на камион е разказал всичко преживяно на филипински служители и на своите близки, след като бе освободен в Багдад във вторник. Де ла Крус казал, че към него се отнасяли добре през двете седмици на пленничество. "Те не ми причиниха нищо лошо и аз съм щастлив, че оживях. По едно време мислех, че моят час е ударил." Кошмарът на Анхело де ла Крус започнал на 4 юли, когато била нападната колоната от камиони, превозващи гориво. Това се случило, след като колоната преминала границата на Саудитска Арабия с Ирак. Първоначално бе съобщено, че нападението и отвличането са станали на 7 юли край Фалуджа. Филипинецът, вързан и охраняван от шестима младежи с автомати Калашников и гранатомети, бил превозван в багажници на автомобили, когато бил местен от една къща в друга. Местене имало най-малко четири пъти. Докато се намирал в една от къщите, той често чувал грохот на танкове и тътен на изтребители. По време на пленничеството си той не видял други заложници, но веднъж бил държан в стая, чийто под бил покрит с изсъхнали кървави петна. Прекарал много безсънни нощи, като се питал дали ще го обезглавят или застрелят. Надявал се да го застрелят, защото му се струвало, че такава смърт ще е по-лека. В един от най-критичните моменти, когато похитителите започнали да точат меча и да разглеждат шията му, един от тях го прегърнал и казал: "Аз те обичам, обичам те, но съм длъжен да направя това." В друг момент те му съобщили, че са го довели на мястото, където ще бъде убит. Похитителите на Анхело де ла Крус заявиха, че са от организация на име Иракска ислямска армия - Корпус Халид бин ал Уалид. Когато похитителите се убедили в сериозността на намеренията на Манила, започнали да ликуват. После казали на Де ла Крус: "Аллах иска да останеш жив", и го прегърнали.
AKTUALNO/NDT
 


Сходни връзки

ОСВОБОДЕНИЯТ ФИЛИПИНСКИ ЗАЛОЖНИК Е БИЛ НА КОСЪМ ОТ ОБЕЗГЛАВЯВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди