изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:15 EEST
АВСТРИЙСКА ГРУПИРОВКА ИЗНАСЯ ТУК ПРОИЗВОДСТВОТО СИ НА ГАЗОВИ УРЕДИ    
ИкономикаНамерението на австрийския инвеститор е нулевата серия да е готова през септември

Създаването на българо-австрийското дружество "GEBE-България" бе обявено на пресконференция вчера. В нея участваха собственикът и управител на австрийската групировка "GEBE-STREBEL" инж. д-р Валтер Хубер, мениджърът за България Димитър Димитров и управляващите смесеното дружество у нас Танчо Танев и Венцислав Тодоров. Намерението на австрийския бизнесмен е да изнесе част от производството в областта на уредите за газификация в Добрич.
Предвижда се през септември "GEBE-България" да пусне нулева серия от газовите уреди. Тук ще се произвеждат газови конвентори, които могат да заместят радиаторите у дома и да спестят разходите за котел и цялостна инсталация. Хит се очаква да бъде комбиниран уред, който да обединява в себе си готварска печка, отоплителен котел и съд за подгряване на вода за бойлер. Той ще е с размерите на готварска печка и ще струва по-евтино, отколкото такава самостоятелна инсталация.
Намерението е до една година в Добрич да се произвеждат по 2000 уреда годишно и да се разкрият 100 работни места. Предприятието се предвижда да заработи с пълен капацитет до три години. Тогава то трябва да произвежда по 10 хиляди уреда годишно и да има 250 работни места.
Очакваната инвестиция за закупуване в бъдеще на терен от 30 декара с поне 20 декара застроена площ ще е около 1 милион евро. В предприятието в Добрич ще се донесат машини от Австрия, които като нови са стрували 7 милиона евро.
От "GEBE България" припомниха, че отоплението с газ "пропан бутан" е с 20 процента по-евтино от отоплението с ток, а с природен газ - с 40 процента по-евтино. Предвижда се през следващите десет години в страната да се вложат 6-8 милиарда евро в газификацията.
 


Сходни връзки

АВСТРИЙСКА ГРУПИРОВКА ИЗНАСЯ ТУК ПРОИЗВОДСТВОТО СИ НА ГАЗОВИ УРЕДИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди