изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:18 EEST
БСП ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛАТА ЗА ИЗДИГАНЕ НА ДЕПУТАТИ    
Политика Според председателя на парламента Огнян Герджиков това, че сега левицата е заявила отказ от коалиране с НДСВ, не означава, че след няколко месеца няма да е на различна позиция.


Така той коментира декларираното от Висшия съвет на БСП в събота, че Коалиция за България няма да влиза в коалиция с НДСВ.

Висшият съвет реши да даде мандат на лидера Сергей Станишев да подпише меморандум' 2004 на Политическия съюз "Нова левица". Както обясни зам.- председателят на БСП Румен Петков, членовете на Висшия съвет са били водени от стремежа да дадат знак на обществото, че процесите на консолидация на левицата имат необратим характер и стоят на принципна основа.

Ръководството на партия Български социалдемократи прие писмо до президента Георги Първанов, с което отчита заслугите му за създаването и първите успехи на Политическия съюз "Нова Левица", съобщиха от партията.

Сергей Станишев каза, че критериите на партията при избора на партньори ще са реалният принос към изборния успех, в това число със собствена електорална тежест, възможност да провеждат политика и амбициите им да бъдат подчинени на общата цел.

Против решението са гласували Чавдар Добрев, Ваня Добрева, Татяна Дончева и Янаки Стоилов, а Атанас Костадинов и Мадлен Стоянова са се въздържали.

Според Чавдар Добрев трябва да се види дали партиите от ПС "Нова левица" са реални политически субекти или "разширени кръжоци".

Според документа в "Нова левица" влизат БСП, ПД "Социалдемократи", "Движение за социален хуманизъм" и Партия Български социалдемократи.

Ръководството ще преговаря с 12-те коалиционни партньори в рамките на Коалиция "За България" и с още 6 партии от структурите на гражданското общество.

ВС на БСП одобри и задание за основните параметри на управленската политика на БСП. Лидерът на партията Сергей Станишев посочи, че пред БСП стои сложната задача в работните проекти да покаже качествените различия от десницата и да съчетае амбициозност с реализъм и последователност. Много съблазнително е БСП да се плъзне по линията на евтиния популизъм, както прави НДСВ, лесно би било да се напишат някакви параметри, цифри и процентни съотношения, както направи СДС с ясното съзнание, че тези ангажименти няма да имат нужда да ги реализират, тъй като няма да спечелят парламентарните избори, заяви Станишев.

Висшият съвет одобри и проект на политически манифест на "Нова левица", и правила за номиниране на кандидатите за народни представители на БСП.

Бъдещите червени депутати ще трябва да обясняват в специално "мотивационно писмо" какви лични ангажименти поемат към избирателите и да приложат подробна биографична справка за етническа и религиозна принадлежност, компютърни умения, имат ли шофьорска книжка, какво им е образованието и владят ли чужди езици.

Общинските съвети на БСП пък ще дават оценка на кандидат - депутатите на базата на тяхната партийна лоялност, умения за работа в екип и медийно представяне и т.н. Бъдещите депутати ще трябва да посочват кога са приети в БСП и прекъсвали ли са партийното си членство.

ВС на БСП обсъди и проект на политически манифест на"Нова левица", който окончателно ще бъде финализиран през декември. В него се изразява решимостта на формацията да работи за общество на съгласието, икономика на растежа и държава на развитието, която реално служи на интересите на народа. Призивът на партиите от ПС "Нова левица" е заедно да съградим България на свободата, справедливостта и солидарността.

При обсъждането на манифеста Красимир Премянов предложи мирът да бъде записан като основна ценност на левите сили.

Висшият съвет на БСП реши следващият 46-ти редовен конгрес на партията да бъде след парламентарните избори, тъй като провеждането му преди това ще отклони значителна част от силите на БСП към вътрешнопартийни задачи, а не към ефективна кампания.

Помолен да коментира заявеният отказ на левицата от коалиране с НДСВ, в предаването "В десетката" по Би Ти Ви председателят на парламента Огнян Герджиков заяви: "Политическите процеси са динамични процеси. Това, че днес социалистическата партия е заявила нещо, не означава, че след няколко месеца няма да има по-различна позиция".

"Ние не сме заявили никакви предварителни свои нагласи в това отношение - напротив - ние сме отворени към всички политически сили, защото това е дълбоко във философията на НДСВ", обясни Гержиков и отново изтъкна, че разрушаването на двуполюсния модел като действително постижение на НДСВ. Така че, ние сме отворени към всички, които искат да работят за доброто на нашето общество, каза още председателят на парламента.

mediapool.bg/НДТ
 


Сходни връзки

БСП ОПРЕДЕЛИ ПРАВИЛАТА ЗА ИЗДИГАНЕ НА ДЕПУТАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди