изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:54 EEST
САПАРД СПРЯ НАЙ-ТЪРСЕНАТА ОТ ДОБРУДЖАНЦИ МЯРКА    
НовиниПоне 5 готови проекта на земеделски производители от областта останаха в папките

Агенция "САПАРД" е преустановила приемането и разглеждането на проекти по мярка 01 "Инвестиции в земеделски стопанства" - за зеленчуци, цветя, етерично-маслени култури, многогодишни лечебни растения, зърнени култури, маслодайни култури, тютюн, висококачествени сортове тютюн. Именно по тази мярка са най-много от реализираните в Добричка област проекти до този момент - основно за закупуване на земеделска техника. Поради тази причина именно земеделските производители от Добричка област са най-засегнати от спирането на мярката.
Очаква се след приключване на мониторинга върху изпълнението на програма "САПАРД" да се открият нови мерки и, евентуално да бъде възстановена спряната, като се пренасочат средства от други подмерки, коментира пред НДТ директорът на областната дирекция на ДФ "Земеделие" Динчер Хаджиев. Той посочи, че много проекти на земеделски стопани, които са били в различни фази на разработване, са останали в папките. Сред тях са и около 5 почти готови проекта, добави той.

 


Сходни връзки

САПАРД СПРЯ НАЙ-ТЪРСЕНАТА ОТ ДОБРУДЖАНЦИ МЯРКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.56 секунди