изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:36 EEST
УМУВАТ ЗА ОБЩИ АБОНАМЕНТНИ КАРТИ НА УЧЕНИЦИТЕ    
ИкономикаПоредица от мерки за финансово стабилизиране на общинската фирма "Тролейбусен транспорт" прие вчера Общинският съвет в Добрич. От изнесена информация от временно изпълняващия длъжността управител на фирмата Митко Митев, който подчерта и че има над 20 години стаж в армията, стана ясно, че финансовото състояние на дружеството не е добро.

То има натрупана загуба от 499 000 лева. За петмесечието на тази година счетоводната му загубя е била 69 915 лева, а за цялата 2003 г. - 68 649 лева. Очаква се годишната загуба на "Тролейбусен транспорт" за 2004 г. с тези темпове да бъде 170 000 лева. Дружеството губи по 17 стотинки от всеки километър пробег заради рязкото намаляване на субсидиите и компенсациите с 50 процента спрямо м.г. Към края на май т.г. задълженията на дружеството възлизат на общо 526 000 лева. Най-много те са към осигурителния институт - 136 000 лева. Освен това на дружеството е начислен и ДДС от 520 000 лева за безплатните карти за превоз на ученици, за който се водят съдебни дела. Като първа мярка за подобряване финансовото състояние на дружеството управителят посочва увеличението от началото на седмицата на билета за тролейбус от 40 на 50 ст. като посочи, че реалната му цена е 80 ст. Общинските съветници вчера решиха кметът да потърси възможности за субсидиране на общинската фирма. Има идея субсидията да се използва за покриване на разликата от 10 стотинки, за да се запази досегашната цена на тролейбусния транспорт от 40 ст. и така той да бъде по-конкурентноспособен. Бе възложено на кмета Детелина Николова да набележи мерки, заедно с контролните органи и за отстраняване на нелегалните таксита. Тя трябва да инициира и среща между превозвачите от градския транспорт, за да се обсъди идеята за общи абонаментни карти за превоз на учениците от следващата година. ОбС даде съгласие "Тролейбусен транспорт" да продаде обособени парцели и така да покрие част от задълженията си. Ще се водят и преговори с "Електроразпределение" за предоставяне на кабелите от мрежата високо напрежение с цел покриване на част от дълговете към НЕК.

 


Сходни връзки

УМУВАТ ЗА ОБЩИ АБОНАМЕНТНИ КАРТИ НА УЧЕНИЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди