изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:24 EEST
ХВАНАХА БОМБАДЖИЯ, ПОДГОТВЯЛ УБИЙСТВОТО НА ТРИМА ДУШИ    
Ред и сигурност Задържаният днес при подготовката на пластично взривно устройство с дистанционно управление в кв. “Орландовци”, Димитър К. е подготвял убийството на трима души.

Той е криминално проявен и е гравитирал около групата на Димитър Вучев – Демби.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов коментира, че подобен пластичен експлозив е бил заложен и в сградата на “БулИнс” на ул. “Джеймс Баучер”, където през януари загинаха трима души.

27-годишният Димитър е бил разработван от близо месец от СДВР. За последно е бил засечен при стрелбата срещу брата на сочения за наркобос Антон Милтенов – Клюна, Камен, в столичния квартал “Надежда”.

През 1993 година е регистриран за грабеж, през 2002 – за унищожаване на чуждо имущество, през 2003 – за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие.

Намереният експлозив не е познат на специалистите от ДОТИ, но по първоначална преценка е мощен и се използва за убийства, каза още ген.-лейт. Борисов, цитиран от “Дарик радио”.

Пресцентърът на МВР съобщи, че при спецоперацията на РЗБОП на ул. “Копринарска”, освен експлозива, са открити 80 цигари марихуана и амфетамин на прах, достатъчен за направата на около 1 000 таблетки.

При последвалия обиск в дома на родителите му са открити и иззети 400-грамова пресовка пластичен експлозив, електронни елементи и пейджинг-система за задействане на самоделка.

През последните дни зачестиха фалшивите заплахи за терористични актове на територията на страната, затова Бойко Борисов апелира за по-строги мерки срещу извършителите.
Цяла нощ столицата е била блокирана заради фалшива заплаха за кола бомба, която е трябвало да се взриви пред френското посолство. Лицето, подало сигнала, е задържано.
Постъпили са и сигнали за фалшиви атентати в метрото, подчерта още главният секретар на МВР.
ALL/NDT
 


Сходни връзки

ХВАНАХА БОМБАДЖИЯ, ПОДГОТВЯЛ УБИЙСТВОТО НА ТРИМА ДУШИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди