изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:36 EEST
ОБЩИНАТА ЩЕ КУПУВА РОМСКИТЕ ЖИЛИЩА В СТРАЖИЦА    
ОбществоОбщинският съвет в Балчик прие единодушно предложението, направено от местната администрация, за участие в търг за закупуване на жилища в с. Стражица, обявени за разпродажба от Агенцията за държавни вземания.


Жилищата, населявани предимно от социално-слаби роми, станаха повод за протестни действия през последните дни, тъй като опасността живеещите в сградите да останат на улицата вече е съвсем реална.
В началото на месец юни от Общината бе изпратено искане до Министерството на финансите, в което се изразява желанието за закупуване на проблемните 65 жилища, бивша собственост на конезавода “Стефан Караджа” ЕООД. От своя страна МФ отговори, че няма пречка Общината да се яви на публичен търг и да наддава наравно с всички участници.
По време на дебата в местния парламент съветникът Георги Андонов напомни на своите колеги, че в момента състоянието на сградите е изключително лошо и ако Общината ги закупи за 100 000 лева, то впоследствие трябва да инвестира още поне 200 000 лева за тяхното привеждане в нормален за живеене вид.
Кметът Красимир Михайлов каза, че заинтересованост към проблема през последните дни са проявили и депутати. Вчера в телефонен разговор лидерът на КНСБ Желязко Христов се е ангажирал да постави въпроса в Министерството на финансите за безвъзмездно прехвърляне на жилищата във фонда на Общината.
БАЛЧИКИНФО/НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ЩЕ КУПУВА РОМСКИТЕ ЖИЛИЩА В СТРАЖИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.50 секунди