изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:57 EEST
НАЙ-КЪРВАВАТА САМОРАЗПРАВА МЕЖДУ БАНДИТИ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА    
Ред и сигурностБай Миле е имал среща с бизнесмана Васил Божков - Черепа, определян като най-богатият човек в България

В ресторант - градина "Славия" в едноименния спортен комплекс на ул. "Коломан 1 на място бе разстрелян Милчо Бонев, известен още като бай Миле, който бе сред водещите фигури на бившата групировка СИК.

Убити са и петима от бодигардовете на бай Миле. Други двама, вероятно също от охраната на бай Миле - Емил Илиев Стоянов, 33-годишен, и Александър Методиев Ананиев, 44-годишен, са настанени в шокова зала във Военно медицинска академия в тежко състояние.

БНР съобщи, че по непотвърдена информация бай Миле е трябвало да се срещне с бизнесмена Васил Божков - Черепа. От пресцентъра на "Нове холдинг" категорично отрекоха и съобщиха, че Васил Божков от десетина дни не е в България и поне още две седмици ще е извън страната. Оттам казаха още, че Божков нямал никакви бизнес отношения с убития.

Престрелката е станала посред бял ден, сигналът в "Бърза помощ" е подаден в 15.15 ч. от сервитьорка в ресторанта, в СДВР е сигнализирано в 15.20 ч.

Според очевидци, нападателите са били облечени в полицейски униформи и били маскирани. Те стреляли по групата на бай Миле с автомати минути, след като той е влязъл в ресторанта. Пак според очевидци, след нападението са избягали с черен автомобил, западен модел, с надписи "Полиция".

По-късно от полицията не потвърдиха информацията, че нападателите са били облечени в полицейски униформи и са избягали с кола с надпис "Полиция".

Говорителят на СДВР Никола Николов съобщи, че двама от убитите са разстреляни пред входа на заведението, останалите - вътре в градината на ресторанта.

Нападателите са спрели пред ресторанта с две коли, стреляли са и веднага след това са избягали.

Бай Миле и гардовете му са пристигнали в заведението малко преди стрелбата и дори не са имали време да си поръчат. Никой от персонала на заведението не е пострадал, по това време не е имало други посетители.

Пак по информация на очевидци, нападателите са били поне шестима човека и се разделили на три групи - едната е стреляла по охраната на бай Миле пред заведението, другата само по боса от СИК, а третата - по охраната вътре в ресторанта.

Веднага след сигнала за престрелката, на място са изпратени шест медицински екипи. На местопрестъплението пристигнаха и вътрешния министър георги Петканов, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов, шефовете на НСБОП и СДВР.

Бай Миле осигурил килърите срещу братя Пехливанови?

Според източници от спецслужбите, бай Миле се смята за човека, който е осигурил килърите при неуспешните опити за покушение срещу братята Георги и Любен Пехливанови преди 2-3 години.

Братя Пехливанови, тръгнали заедно със сегашните лидери на СИК при създаването на групировката, сега са конкуренти на Маргина, Маджо и Руснака.

Двамата се сочат за наследници на наркобизнеса на разстреляния на остров Аруба Поли Пантев.

Поредната наказателна акция срещу СИК

Кървавата баня в София днес е третата поред публична наказателна акция срещу лидери на групировката СИК през тази година.

На 19 януари при бомбен атентат в асансьора на бизнесграда на столичния булевард "Джеймс Баучър" беше убит Стоил Славов, едно от водещите имена в СИК.

Синът на друго известно име от групировката - Венцислав Стефанов, бе отвлечен на 6 април пред хотел "Плиска" в столицата. Съдбата на Димитър Стефанов и до момента остава неизвестна.

По информация на Дарик радио, в последно време бай Миле е бил неспокоен и очаквал нападение срещу себе си или неговия приятел и съдружник Младен Михалев - Маджо. Преди три седмици персоналът на ресторант-градина "Славия", често посещаван от бай Миле и Маджо, бил подменен изцяло.

Бай Миле обявен за основен доставчик на дрога в Сърбия

Бай Миле е един от основателите на силовата групировка СИК заедно с Красимир Маринов - Маргина, Дмитрий Минев - Руснака, Румен Николов - Пашата, Младен Михалев - Маджо и Венцислав Стефанов. Всички те тогава са съдружници в "Интергруп и партнерс" ООД и заедно излизат от дружеството през юли 1999 г. В него остава само Пашата.

Преди три години Бонев започва самостоятелен бизнес.

Бонев е бивш полицай, прякорът Бай Миле получава още като служител на МВР.

В началото тръгва с ВИС. Държал е охранителни фирми в Самоков. Работил е с Костадин Димитров-Самоковеца.

Имал е бизнес и с известния от близкото минало бизнесмен Пламен Тимев-Ганди. Хора от подземния свят твърдят, че двамата са имали дискотеки в София и по Черноморието.

Той участва в бургаските фирми "Холидей БГ", "Холидей БГД" ООД, във варненските "ШАГ" ООД, "Пеликан груп-96" ООД (заедно с известния като наместник на СИК във Варна Йордан Марков, който беше взривен в асансьор на блок през ноември 1997 г.), "Пеликан груп" ООД и "Агромил".

В столицата е един от собствениците на фирмите - "ММ-999-Милчо Бонев" "Бонилтравел"ООД, "И Джи Ем" ЕООД и "Живот 1" ООД. Според регистрацията повечето от фирмите се занимават с туристическа дейност и различни застраховки.

През септември 2001 г. мощна бомба гръмва пред блока на Милчо Бонев в столичния квартал "Изток". Експлозията става точно когато Бонев влиза във входа на блока си, придружен от двамата си охранители. Бомбата ранява тежко телохранителите Васил Костов и Николай Йорданов.

В статия на най-тиражния сръбски вестник Бай Миле е обявен за основен доставчик на дрога в западната ни съседка. Огромното заглавие "Бай Миле снабдява с хероин Земунския клан" е на първа страница на "Вечерни новости" и става новина №1 за всички телевизии в Сърбия.

В статията се съобщава, че след операция "Сабя", която унищожи клана на Легия, българи са направили контакт с наследниците на Земунци. Изрично се уточнява, че "комшиите засега само зареждат с хероин, но нямат разпространителска мрежа". "Знаем, че Милчо Бонев е работил със Земунския клан", признава и МВР министърът на западната ни съседка Душан Михайлович. Според Михайлович в момента Бай Миле работи с Вождовачкия и Новобелградския клан.

МЕДИАПУЛ/НДТ
 


Сходни връзки

НАЙ-КЪРВАВАТА САМОРАЗПРАВА МЕЖДУ БАНДИТИ В БЪЛГАРИЯ СЛЕД ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди