изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:37 EEST
СЕВЕРОИЗТОЧНИЯТ РАЙОН ОДОБРИ РЕГИОНАЛНО СМЕТИЩЕ КРАЙ КРУПЕН    
ОбществоПрието е и предложението на областния управител Иван Иванов тук да се изгради регионален център за сертификация на селскостопанската продукция

Концепцията за регионално развитие на Североизточния район за планиране е приета на работна среща в петък, в която е участвал и областният управител на Добрич Иван Иванов. Тя определя приоритетите за работа през 2005 г. и обектите за финансиране.
Участниците в срещата са се обединили единодушно около предложението на областния управител Иван Иванов да се отпусне държавно финансиране за регионално депо за отпадъци с преработващо предприятие в кариерата на село Крупен. Приета е и идеята му тук да се изгради регионален център за сертификация на селскостопанската продукция. Останалите участници в срещата са се обединили и около друга идея на И. Иванов - да се създаде мрежа от посетителски и туристически информационни центрове - за всяка област по един, както и да се повишат маркетингът, мениджмънтът и рекламата за богатия на природни резервати и паметници на културата Североизточен район за планиране.
Другите задачи, по които ще се работи през 2005 г., са за развитие на икономиката въз основа на иновативни, високотехнологични, информационни и комуникационни технологии; за технологично обновяване на съществуващите промишлени производства при намаляване на енергоемкостта на производството, като се съобразяват с европейските екостандарти; за развитие на морското и речно стопанство и утвърждаване на региона като транспортно-логистичен център от първостепенно значение; подпомагане на селското, горското и рибно стопанство, развитие на селските райони, като ще се работи за обучение и повишаване квалификацията на жителите на селските райони; развитие на качествен и устойчив туризъм.
Областните управители са се обединили единодушно и около решението за повишаване на квалификацията и образованието на хората с основно и начално образование. Решено е да се разкрият шест областни центъра за повишаване квалификацията на гражданите. За целта ще се иска държавата да отпусне по 120 000 лева за всеки един от тях.
 


Сходни връзки

СЕВЕРОИЗТОЧНИЯТ РАЙОН ОДОБРИ РЕГИОНАЛНО СМЕТИЩЕ КРАЙ КРУПЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.32 секунди