изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:57 EEST
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ ОРЪЖИЕ ЗА ЕДНОМИЛИОННАТА ИНДИЙСКА АРМИЯ    
Общество Родното ни животновъдство ще запазва ниша на европейския пазар на биволско мляко чрез елитни животни от Индия. Кметът Детелина Николова обеща, ако спечели джакпота на тотото, да изпрати нашенци в Индия, за да видят какво е бедност

За първи път след 24-годишно прекъсване български външен министър бе в Индия. В неговата делегация участва и кметът на Добрич Детелина Николова. Вчера, след завръщането си, тя сподели, че целта на визитата е била да се потвърди желанието за ускорено развитие на отношенията между България и Индия, които датират отпреди 50 години. В делегацията са участвали народната представителка Снежана Гроздилова - председател на парламентарната група за приятелство с Индия, трима областни управители, зам.-министри на земеделието и отбраната, шестима представители на местната власт, 23 бизнесмени, сред които и изпълнителният директор на "Металагро" Марин Джамбазов.
Д. Николова посочи, че основните отрасли в индийската икономика са селско стопанство, информационни технологии, космическа и ядрена индустрия. В селското стопанство е заето 63 на сто от населението в Индия, а отрасълът осигурява 25 % от вътрешния продукт на страната.
Договорено е, България да внася особен вид биволи - с цел развитие на производството на биволско мляко, което е търсено в Европейския съюз и България като бъдещ член има шанс да запази като ниша. Възможностите за друго сътрудничество в областта на селското стопанство ще се обсъдят през есента, когато се очаква тук да пристигне индийска делегация.




По време на визитата на външния министър Соломон Паси е договорено България да изнася оръжие за едномилионната индийска армия.
Д. Николова посочи, че средната възраст на населението в Индия, което наброява 1,7 млрд. души, е 24 години. От него 53 на сто са неграмотни. Едва 10 на сто от жителите на столицата Делхи, която се бори за статут на самостоятелен щат, са данъкоплатци. Те само получават здравно обслужване, за останалите неосигурени има общински болници. За богатите пък има частни клиники, посочи Д. Николова. Тя е участвала в група, посетила най-голямата като база кардиохирургия в света. Тя има девет операционни, колкото има в кардиохирургиите в цяла България. Там присаждане на сърце се извършва по всяко време, без чакане. Цената е колкото за такава операция в България - 4-4,5 хиляди долара, обясни Д. Николова. Тя беше впечатлена от различията между лукса и бедността в Индия. Зарече се, ако спечели джакпота от тотото, да изпрати нашенци да видят в Индия що е бедност, която нямала нищо общо със състоянието на българските роми.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ ОРЪЖИЕ ЗА ЕДНОМИЛИОННАТА ИНДИЙСКА АРМИЯ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ ОРЪЖИЕ ЗА ЕДНОМИЛИОННАТА ИНДИЙСКА АРМИЯ
Автор: Anonymous да 2004-08-03 @ 08:59 EEST
MISLQ CHE SHTE E PO-DOBRE DA IZPRATI XORATA v AMERICA,
KAKVO DA GLEDAT V INDIA,TO SI E KATO V BALGARIA
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗНАСЯ ОРЪЖИЕ ЗА ЕДНОМИЛИОННАТА ИНДИЙСКА АРМИЯ
Автор: Anonymous да 2004-08-04 @ 01:23 EEST
Skupa kmetize,mnogo barzo si otvori ochite za Indiiskata
bendost.Ne se zamaivai s tova che si letqla s Pasi.Molq
da pogladnesh okolo tvoqt blok v `DOBROTIZA`,a posle se
ogledai v selata v obshtina `SELSKA`.Vqrno,tam Petko gi
osra,ama nali i v India taka si varshat `estestvennite`
nuzdi.NE NI SRAVNQVAI S india AMI GLEDAI DA SVARSHISH
NESHTO POLEZNO ZA XORATA V TOZI GRAD.OSTAVI SOFIANZI,
za tqx Bulgaria svarshva predi da si izlqzal ot Sofii
skoto pole.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди