изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:16 EEST
IAAF ПРЕДСТАВИ ГАЛИН КОСТАДИНОВ    
Атина 2004Сайтът на Международната федерация по лека атлетика (IAAF) публикува състава на България за Олимпийските игри в Атина и подробно представя всеки един от групата.

Както вече ви информирахме, в състава на нашите в Царицата на спортовете е и единственият добричлия, който ще участва на най-престижния форум в Гърция - Галин Костадинов, който ще премери сили в дисциплината "тласкане на гюлле". Галин е роден на 24 декември 1979 г. До Олимпийските игри достига след десетгодишен труд в леката атлетика. Негови треньори са били Петър Арнаудов, Атанас Нейков, Васил Донев и сега - Иван Петров. Екипът на НДТ се свърза с Галин, за да научим как протича подготовката му за Атина '2004 и всичко около заминаването му.
Добричлията сподели, че е имал лека болки в лявото коляно, но те отшумяват. Лекарите му дали гаранция, че травмата вече отшумява и че той ще бъде напълно готов за Олимпиадата. Лекоатлетът е разделил подготовката си на две част - в първата част влиза в зала "Добротица", където вдига тежести, а във втората - тласка гюлле на полигона под ръководството на Иван Петров. "Целта ми ще бъде да се доближа до 20-те метра на Олимпиадата. Тръгвам на 12 август от Добрич. На 13 съм в София, когато ще получа екипировката си за Атина, а на 14 от 18 часа е самолетът, с който заминаваме за гръцката столица", каза Галин Костадинов.
В представянето на България в интернет страницата на междунродната федерация освен Галин, включва още: мъже - Илиян Ефремов и Спас Бухалов (овчарски скок), Петър Дачев и Николай Атанасов (скок на дължина), Ивайло Русенов и Момчил Караилиев (троен скок); жени - Ивет Лалова и Моника Гачевска (100 и 200 м), Мариана Димитрова (400 и 400 м с препятствия), Даниела Йорданова (1500 м), Светла Димитрова-Пищикова (100 м с препятствия), Венелина Венева (скок на височина), Таня Стефанова (овчарски скок), Мария Димитрова (троен скок), Анелия Йорданова-Куманова (гюлле), Цветанка Христова (диск), Христина Георгиева (копие), Невена Минева (20 км спортно ходене). Най-впечатляваща със седмото постижение на 100 м за всички времена е "визитката" на спринтьорката Ивет Лалова: Родена на 18 май 1984 г. в София. Клуб : Левски. Треньор: Константин Миланов. Нейният баща Мирослав Лалов е спринтьор от 60-те години с постижение на 100 м 10,4 сек. Ивет е европейска шампионка за девойки на 100 и 200 м в Тампере. Има сензационен национален рекорд на 100 м - 10,77 от тази година на старт в Пловдив (7-и резултат за всички времена).
 


Сходни връзки

IAAF ПРЕДСТАВИ ГАЛИН КОСТАДИНОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди