изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:10 EEST
МЛАДИ ВИСШИСТИ ОТНОВО ЩЕ РАБОТЯТ В АДМИНИСТРАЦИИТЕ    
ОбществоЗа Добричка област е определена квота от осем работни места

Стартира първата за годината процедура по набиране на младежи за работа в публичната администрация, съобщиха от дирекция "Бюро по труда" в Добрич. За Добричка област е определена квота от 8 работни места - 2 в община Добрич, 2 - в областна администрация и 2 - в община Добричка. По едно са работните места за млади висшисти в РУСО и в дирекция "Социално подпомагане" в Добрич.
Кандидатите за работа в областна администрация трябва да са завършили следните специалности: "Бизнес администрация", "Публична администрация", "Журналистика", "Българска филология", "Право", "Информатика", "Промишлено и гражданско строителство", "Геодезия" или "Строителен инженер". За работните места в общинската администрация на Добрич младежите трябва да притежават специалност "Стопанско управление", "Икономика на индустрията", "Архитектура" или "Геодезия". За работа в общинската администрация на община Добричка кандидатите трябва са завършили "Икономика на строителството", "Информатика", "Промишлено и гражданско строителство", "Счетоводство и контрол" или "Финансов контрол". За РУСО кандидатите трябва да са завършили "Счетоводна дейност" или "Социално дело", а за дирекция "Социално подпомагане" - "Социални дейности".
С реализацията на програмата се осигурява заетост на безработни младежи до 29 години, без трудов стаж по специалността, които да са завършили висше образование през тази или миналата година. Кандидатите може да са следвали както редовна, така и задочна форма на обучение в държавен или частен университет. Условие е младежите да имат успех над 4.00 и да са регистрирани в дирекция "Бюро по труда".
След подбор въз основа на успеха от дипломирането или други личностни качества на кандидатите, младежите ще бъдат назначавани на работа по трудов договор за срок от девет месеца. От държавния бюджет те ще получават по 220 лева месечна заплата, плюс дължимите осигурителни вноски, а също и средствата за допълнително трудово възнаграждение за продължителна работа и за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Условията, изискванията и необходимите документи за кандидатстване са изнесени на информационните табла в ДБТ и в интернет страницата на Агенцията по заетостта. Документи се подават лично от кандидатите в срок до 20 август в стая 612.
 


Сходни връзки

МЛАДИ ВИСШИСТИ ОТНОВО ЩЕ РАБОТЯТ В АДМИНИСТРАЦИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди