изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:35 EEST
ПО ДВАМА-ТРИМА ДОБРИЧЛИИ НА ГОДИНА СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО В ШАФХАУЗЕН    
ЗдравеПо двама-трима добричлии се лекуват всяка година в Кантоналната болница в Шафхаузен по линия на междуболничното партньорство с Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният й директор д-р Жанина Калинкова.

Лечението се поема изцяло от швейцарската болница, пациентите покриват само пътя си. "Това е огромен жест към Добрич, към нашите граждани", коментира д-р Калинкова. По време на посещението си в Кантоналната болница миналата седмица тя се е срещнала с един от пациентите - 13-годишно момче от Добрич. Преди 6-7 години то получило сериозна травма при катастрофа. Многократно е било оперирано в различни болници в страната, но резултатите не били добри. В момента в Шафхаузен се възстановява след операция, извършена лично от ръководителя на дружеството "Шахфаузен-Добрич" откъм швейцарска страна и почетен гражданин на Добрич д-р Андре Гредел.
Сред добричлии, имали шанса да бъдат лекувани в Кантоналната болница, е и 4-годишно дете. То имало козметичен дефект на лицето и през есента претърпяло много сложна операция. Тя била извършена в Цюрих, като плащанията били направени от дружеството за междуболнично партньорство.
 


Сходни връзки

ПО ДВАМА-ТРИМА ДОБРИЧЛИИ НА ГОДИНА СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗПЛАТНО В ШАФХАУЗЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди