изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:50 EEST
БРОНЗОВО ОТЛИЧИЕ ЗА ЙОВКА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В ДАНИЯ    
СпортЙовка Няголова спечели бронзов медал на европейското първенство по лека атлетика, което се проведе в град Орхус Дания.


Добричлийката финишира трета на 2000 метра стипълчейз. Дисциплината включваше 12 препятствия, от който 4 водни. Преди този старт Йовка се е включила и на 400 метра гладко бягане. На 14-ото европейско първенство по лека атлетика за ветерани са участвали 3700 души от 40 страни. Най-голяма е била групата на Германия - 938 лекоатлети. Йовка Няголова е дала истински пример на младите състезатели за това как се печелят отличия, макар и да няма никакви условия за подготовка. Тя, както и останалите състезатели от националния тим на България, са нощували на земята в зала за тенис, докато другите са били на хотел. Причината за този абсурд? Липсата на пари на нашите състезатели, неангажираността на федерацията и на общините да предоставят на своите спортисти елементарни условия за изяви на големи състезания. Тук става въпрос за европейско първенство, на което, въпреки тези тежки моменти, Йовка Няголова е достигнала до медал.
“Състезанието бе на много високо ниво. Очарована съм от условията, които имаха другите участници. Чуждите отбори разполагаха с големи щабове, в които имаше всички специалисти. Спяха в хотели, докато ние нощувахме на земята в зала за тенис. Радвам се, че близо 2 седмици издържах на тези условия и благодаря на фирмите Булмат Добрич и Никос, че ми помогнаха да замина и да взема участие в шампионата на Стария континент. За да се развива спортът, трябва още фирми да помагат на младите спортисти и на ветерани като нас. Трябва и Общината по-активно да съдейства на спортистите и да им помага”, каза Йовка Няголова, която бе изключително радостна от спечеления медал в Дания. Тя благодари на кметския екип, че я препратило към спонсорите.
На финалите участваха 11 българи. Европейски шампион стана Димитър Тойчев във възрастова група от 35 до 40 години в дисциплината висок скок с постижение 185 см. Тойчев е преодолявал 225 см преди няколко години. Той прие по принцип предложението на Владо Христов да се състезава за Варна, но предстоят преговори с клуба на ветераните. Със сребро от Орхус се върна Роска Станчева (70-75 г) в скока на дължина. Шеста на 400 метра с препятствия завърши Красимира Чахова, а Груди Грудев се класира 12-и. Останалите ни участници са Делка Бакалова, Димитър Желев, Таню Киряков, Крикор Оскиян, Иван Бойчев.
На Йовка Няголова й предстои участие на Балканиадата за ветерани в Истанбул /Турция/. Шампионатът е на 11 септември. Припомняме ви, че миналата година Йовка се завърна с два златни медала от Балканските игри. НДТ


 


Сходни връзки

БРОНЗОВО ОТЛИЧИЕ ЗА ЙОВКА НА ЕВРОПЕЙСКОТО В ДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди