изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:11 EEST
НОСИТЕЛКА НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР ПРИЗОВА КАДАФИ ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ    
По света Американската носителка на Нобелова награда за мир Сузана Съркин призова либийския лидер Муамар Кадафи да освободи българските медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт за умишлено заразяване със СПИН на либийски деца.

В интервю за Bulgarian News Network /Българска новинарска мрежа/ Съркин заявява, че сега, след като отношенията между Либия, САЩ и Европа прогресират, е подходящо на Либия да се потърси отговорност за спазването на човешките права. Кадафи се отказа от програмите си за разработване на оръжия за масово поразяване в опит да нормализира ледените си отношения със САЩ и Европа. Положението с опазването на човешките права и случая с медиците обаче все още са пречка за това. Организацията "Лекари за човешки права", на която Съркин е заместник-председател, "би желала да приема думите на полковник Кадафи за подобряване на отношенията със Запада за чиста монета, като честно показание за неговите намерения. - При това положение, освобождаването на обвинените е невероятно важно, за да се демонстрира истинска загриженост за опазването на човешките права", допълва Съркин. "Обикновените либийци трябва да знаят, че те не са сами в кризата със СПИН. С привличането на повече държави, Либия ще има възможности за получаване на повече ресурси - от ръкавици до обучение с антиретровирусни медикаменти за предотвратяване разпространението на ХИВ/СПИН и лечение на заразените. Семействата на тези, които са пострадали или починали, трябва да разберат, че с наказването на невинни здравни работници само ще се попречи на истинския отговор на тази катастрофа от общественото здравеопазване. Една трагедия не се решава чрез създаването на друга трагедия", заявява още Съркин.

 


Сходни връзки

НОСИТЕЛКА НА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МИР ПРИЗОВА КАДАФИ ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди