изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:26 EEST
ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ДАВА 10 000 ЛЕВА НАГРАДА    
КултураВ началото на тази година стартира новият литературен конкурс "Български роман на годината", който предлага най-голямата награда за литература у нас.

Победителят ще получи 10 000 лева и превод на романа на английски език. В конкурса участват всички български романи, издадени през 2003 г. Надпреварата е уникална, защото читателите могат да участват пряко и техният глас играе ролята на пети член на журито. Имената на всички гласували ще бъдат включени в томбола, а през ноември един от тях ще спечели голямата награда - уикенд във Франкфурт. Десет от читателите ще получат романа победител с автограф от неговия автор.
Читателите могат да гласуват за предпочитания от тях български роман, издаден през 2003 г., с писмо на адрес: Фондация "ВИК", гр. София 1000, бул. "Витоша" 11, ет. 1 /в писмата трябва да бъдат упоменати имената, ЕГН и телефон/ или в уебсайт www.vickfoundation.com.
66 са заглавията, които участват в първото издание на Националния конкурс за 2003 г. Те се оценяват от четиричленно жури в състав Антон Дончев, Светлозар Игов, Йордан Ефтимов, Симона Мирчева. В края на септември журито ще обяви 6-те романа, които ще се състезават за Голямата награда. Победителят ще бъде обявен през ноември.
Създател на фондация "ВИК" е англичанинът Едуард Вик, който е завършил английска литература в университета в Кеймбридж. През 1991 г. той основава преводаческата компания EVS, която е една от десетте най-авторитетни европейски компании за преводи и има офиси във Великобритания, Германия, Португалия и България. В постоянния комитет на фондацията в България са включени Боян Биолчев, Иван Гранитски, Недялко Йорданов, Раймонд Вагенщайн, Стефан Данаи
лов, Христо Друмев и Едуард Вик.
 


Сходни връзки

ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС ДАВА 10 000 ЛЕВА НАГРАДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди