изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:36 EEST
ПРИЕМАТ СЕ ДОКУМЕНТИ ЗА МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН НА ШУ В ДОБРИЧ    
ОбразованиеКрайният срок е 6 август. Предлагат се магистърски програми като "Лингвистика и масови комуникации", "Археология", "Библейско-историческо богословие", "Социална работа с бежанци" и др.


6 август е крайният срок, в който желаещите да кандидатстват за образователно-квафиликационна степен "Магистър" към обучението на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" в Добрич, могат да подадат документи. От тях се изискват молба до ректора и кандидатстудентски картон /по образец/, оригинал и копие на дипломата за завършено висше образование /бакалавърска или магистърска степен/, квитанция за платена такса, военна книжка или документ за предстоящо уволнение, лична карта. При предстоящо издаване на диплома кандидатът подава академична справка-оригинал или уверение за завършения курс на обучение.
За обучение в магистърска степен могат да кандидатстват лица, които имат завършено висше образование и притежават степен "Бакалавър" или "Магистър" със среден успех на следването не по-нисък от 4.00. На 23 август конкурсен изпит ще положат всички кандидати, които при кандидатстване за бакалавърска специалност не се положили конкурсен изпит, необходим за прием в желаната магистърска специалност. До участие в класирането се допускат кандидати с минимален бал 16.00. Максималният е 24.00. Състезателният бал се образува като сумата от средния успех от семестриалните изпити и средния успех от държавните изпити се удвоява. При полагане на изпит средният успех от семестриалните изпити се заменя с оценката от него.
Резултатите от класирането ще бъдат обявени на 31 август. Желаещите да придобият магистърска степен в обучението на Шуменския университет в Добрич могат да се насочат към направления като филология, история, теология, туризъм, педагогика, психология. Сред магистърските програми са "Палеославистика", "Лингвистика и масови комуникации", "Археология", "Нумизматика и сфрагистика", "Библейско-историческо богословие", "Организация и управление на хотелиерството и ресторантьорството", "Социална работа с бежанци" и др.
 


Сходни връзки

ПРИЕМАТ СЕ ДОКУМЕНТИ ЗА МАГИСТЪРСКА СТЕПЕН НА ШУ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.07 секунди