изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:12 EEST
САЩ РАЗПРОСТРАНИХА "БЪЛГАРСКАТА" ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА В ИРАК    
По света[image1_left] Декларацията "За обща политика на всички 30 участници в многонационалните сили в Ирак", която бе разпространена вчера от Държавния департамент на САЩ и предстои да бъде подкрепена от всички други представители на международната коалиция, е по инициатива на България.


Това съобщи говорителят на Държавния департамент Ричард Баучър, цитиран от ИТАР-ТАСС.
След това идеята бе съгласувана с останалите страни членки, каза той.

Документът представлява общата политика на всички участници в многонационалните сили, заяви Баучър.

Той подчерта, че обявяването на принципите за отношението към похитителите терористи е начин да се противодейства на тази практика.

В разпространената от пресслужбата на МВнР декларация се отбелязва, че многонационалните сили споделят страданията на семействата и жертвите на правителствата, чиито граждани са били отвлечени и подложени на брутално отношение и се потвърждава солидарността на силите с иракския народ, който е мишена на фанатизъм и терористични атаки.

Членовете на многонационалните сили в Ирак, действащи в съответствие с резолюция 1546 на Съвета за сигурност на ООН, са единни в усилията си да не отстъпват пред терористите и да не се поддават на терористични заплахи.

Ние сме решени да осигурим изправянето пред съда на извършителите на терористични актове срещу нашите граждани и войници, се заявява в документа.

Участниците в коалицията заявяват, че отстъпление пред терористите само ще заплаши всички членове на многонационалните сили, както и всички сотанали страни, допринасящи за възстановяването и за хуманитарната помощ за Ирак.

Ние се присъединихме към Mногонационалните сили в Ирак по силата на Резолюция 1546 на Съвета за сигурност на ООН. Ние сме там по покана на иракското правителство, за да подкрепим иракския народ в усилията му за установяване на демократично управление, за укрепване на сигурността, за предоставяне на хуманитарна помощ и за улесняване на икономическото възстановяване.

Нашата решимост да постигнем тези цели няма да бъде разколебана. Ние оставаме решени да помогнем на иракския народ да постигне стремежа си за едно ново бъдеще, се заключава в документа.

Междувременно АФП съобщи, че Съветът на муджахидините в сунитнския град Рамади е заплашил със смърт всички шофьори на камиони – чужди или местни, които работят за коалицията.
Заплахата се съдържа в декларация, разпространена от съвета, който оглавява бунтовническото движение в Рамади. news.bg/НДТ
 


Сходни връзки

САЩ РАЗПРОСТРАНИХА "БЪЛГАРСКАТА" ДЕКЛАРАЦИЯ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА В ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди