изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:01 EEST
ИРАКСКА ГРУПИРОВКА ОТВЛЕЧЕ ИРАНСКИЯ КОНСУЛ В КЕРБАЛА    
По света Иракската групировка “Ислямска армия в Ирак” съобщи за похищението на иранския консул Фаридон Джихани в Кербала, предаде РИА Новости, като се позовава на телевизионния канал “Ал Арабия”.

В изпратеното в редакцията на телевизионния канал съобщение се казва, че дипломатът е бил похитен заради разпалване на религиозна неприязън и извършване на действия, надхвърлящи рамките на дипломатическите му задължения. Телеканалът е показал удостоверение на консула на Иран, издадено на името на Фаридон Джихани.

ПОХИТИТЕЛИТЕ НА ИРАНСКИЯ ДИПЛОМАТ ГО ОБВИНЯВАТ В "ПРОВОКИРАНЕ НА СЕКТАНТСКА ВОЙНА"

Кербала. Иракска групировка е пленила ирански дипломат, според видео излъчено по телевизия “Ал Арабия”, цитирана от АР. На записа се вижда брадясал мъж идентифициран като Фаридун Джихани, който говори пред камерата, без да се чува гласът му. Заснети са документите му, както и визитка, на която пише “консул на Ислямска република Иран в Кербала”. Групировката, която се нарича “Ислямска армия в Ирак” обвинява дипломата в провокиране на “сектантска война” и предупреждава Иран да не се намесва във вътрешните работи на Ирак.

Според “Ал Арабия” похитителите не са заплашили Джихани, нито са отправили конкретни искания.
Фаридун Джихани е вторият дипломат взет за заложник в Ирак в последните седмици. Мохамед Хелми, египетски дипломат, беше взет за заложник на 23 юли пред джамия в Багдад и освободен на 26 юли.
ФОКУС
 


Сходни връзки

ИРАКСКА ГРУПИРОВКА ОТВЛЕЧЕ ИРАНСКИЯ КОНСУЛ В КЕРБАЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.45 секунди