изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:45 EEST
ПЧЕЛАР ОСЪДИ КООПЕРАЦИЯ ЗАРАДИ ИЗТРОВЕНИ ПЧЕЛИ    
НовиниОчаква се лавина от други искове и заради изтровените през това лято пчелини в Добричка област

Пчеларят от село Паскалево Петър Янков е спечелил на ниво Районен съд делото срещу земеделската кооперация "Възраждане" - за изтровените му през юни 2002 година пчелини. Това съобщи за НДТ адвокатът на Янков Християн Христов.
Съдът е удовлетворил частично иска на Петър Янков срещу земеделската кооперация, който е бил за 4 800 лева. Той е отредил ЗК "Възраждане" да плати на пчеларя за пропуснати ползи и като обезщетение на загиналите му 25 кошера с пчели 1100 лева.
В хода на делото съдът е приел две експертизи. Тази на ветеринарните лекари е била категорична, че смъртта на пчелите е причинена само по вина на земеделската кооперация.
Х. Христов заяви, че има намерение да продължи делото и за останалата част от иска. Той очаква и други пчелари да заведат дела заради изтровените си пчелини. Припомняме, че такъв масов мор на пчели имаше както през лятото на 2002 година, така и през тази година, след като земеделски производители пръскаха с препарати за растителна защита с дълъг карантинен период и без предварително и своевременно да уведомят пчеларите. Петър Янков бе сред потърпевшите и тази година, както и много негови съселяни от Паскалево и други добруджански села.
 


Сходни връзки

ПЧЕЛАР ОСЪДИ КООПЕРАЦИЯ ЗАРАДИ ИЗТРОВЕНИ ПЧЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди