изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:40 EEST
ТРИМА КРЪГЛИ СИРАЦИ И 13 ИНВАЛИДИ ПРИЕ УНИВЕРСИТЕТСКИЯТ КОЛЕЖ    
ОбразованиеПри план 160 места на първо класиране в учебното заведение са усвоени 222. Най-голям е интересът към "Туризъм". Рекордно висок е балът тази година за повечето специалности

Вчера станаха известни резултатите от първо класиране в Университетския колеж в Добрич към Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Става въпрос за осем специалности по държавна поръчка. При планирани 160 места, са усвоени 222, каза директорът на колежа доц. Славка Славова. До 12 август трябва да стане записването или потвърждаването. Най-голям интерес тази година има към специалността "Туризъм" - при 20 първоначално планирани места, приети са 33 души. Надхвърлянето на плана се получава при равен бал, обясни доц. Славова. Голям интерес има също към специалностите "Аграрна икономика" и "Библиотечно-информационни дейности". Рекордно е висок балът тази година, никога досега не е бил такъв, коментира още доц. С. Славова.
Университетският колеж вече е приел и трима кръгли сираци и 13 инвалиди, като могат да бъдат приети още, стига да има желаещи. За тях се прави отделен прием, както и за участници в национални и международни олимпиади и състезания.
В момента има и незаети бройки, поради недостатъчно желаещи да учат в дадена специалност. Това са "Предучилищна педагогика и чужд език /немски/ - едно място за мъж, задочно; "Фермерство" - задочно - едно за мъж и две за жени, и редовно - три места за жени; "Труд, техника и изобразително изкуство" - едно място за жена. Приемането на документи за тези места започва още днес.
До края на септември бе удължен срокът за приемане на документи за магистърските програми, а класирането ще се направи в началото на октомври. По-дълъг срок - до този четвъртък, е даден и за приемането на документи за бакалаври в специалностите "Информатика" и "Предучилищна и начална училищна педагогика" след колеж или полувисше образование.
Повече информация относно кандидатстудентската кампания в Университетския колеж може да бъде получена на тел. 603-138.
 


Сходни връзки

ТРИМА КРЪГЛИ СИРАЦИ И 13 ИНВАЛИДИ ПРИЕ УНИВЕРСИТЕТСКИЯТ КОЛЕЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди