изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
БОМБЕНИ АТЕНТАТИ В ТУРЦИЯ, ИМА И ЖЕРТВИ    
По света ДВАМА УБИТИ В ХОТЕЛИ И МНОГО РАНЕНИ. КЮРДИ УБИХА ДВАМА ТУРСКИ ВОЙНИЦИ



*** Истанбул. Двама души са загинали при взривовете в хотелите “Холидей и “Парс” в Истанбул, предаде РИА Новости. Според началника на градската полиция става дума за терористичен акт. При взрив на бомба на четвъртия етаж на хотел “Парс” са загинали двама души и още седем са били ранени. Според турските средства на масово осведомяване сред ранените има двама датчани, двама китайци и по един гражданин на Украйна, Турция и Туркменистан. В хотела е имало 37 гости. Не се съобщава за пострадали при взрива на бомба на третия етаж на хотел “Холидей”.

*** Хакари. Двама войници загинаха в Турция от бомба, взривена на кюрдски бунтовници в провинция Хакари, пише в електронното си издание италианският вестник Corriere della sera, като се позовава на телевизионния канал Ntv. При атентата е бил ранен един офицер. През последните месеци сблъсъците между кюрдските бунтовници и властите зачестиха, след като на 1 юни кюрдите прекратиха примирието.

*** Истанбул. Един човек загина, а седем души бяха ранени при експлозии в Истанбул. Две бомби избухнаха почти едновременно рано тази сутрин в два хотела в туристически райони на града. Още две бомби избухнаха в склад на газова станция около час по-късно, но причиниха само материални щети.

Турският телевизионен канал CNN Turk съобщи, че са ранени двама холандци, двама китайци, една украинка, един тюркмен и един турчин. Десетина минути преди експлозията в единия от хотелите се е получило предупреждение по телефона, че е поставена бомба. Според шефа на полицията на Истанбул всичко доказва, че става въпрос за терористични актове, съобщава БТВ.
При повторните взривове в склад на газова станция пострадали няма, причинени са само материални щети.

При четири бомбени атентата в Истанбул през ноември миналата година срещу две синагоги, офиса на британска банка и генералното консулство на Великобритания, загинаха над 60 души. Отговорността за атентатите беше поета от организации, свързани с Ал Кайда.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

БОМБЕНИ АТЕНТАТИ В ТУРЦИЯ, ИМА И ЖЕРТВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.15 секунди