изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:56 EEST
ДОМ "ДЪГА" - ВКЛЮЧЕН В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ    
ОбществоВ пилотен проект на Сдружението за педагогическа и социална помощ "ФИЦЕ-България" е включен домът за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителски грижи, "Дъга" в Добрич, съобщи за НДТ директорът му Стефка Караянева.

Проектът ще се реализира първоначално само в пет от общо 140 дома в България. Той предвижда повишаване квалификацията на кадрите, обслужващи деца в неравностойно положение в институции от нов тип. Обучението ще бъде извършвано в София и в Холандия от тамошни лектори-педагози.
Предстои в дома да бъде изградена зала за релаксация, в която ще има и фитнес, каза още С. Караянева. Това ще стане по съвместен проект със СОУ "Дора Габе", за който НДТ писа. Освен това в социалното заведение се очаква да пристигнат четири компютъра. Така ще станат общо осем и в дома ще бъде обособена специална компютърна зала. Предстои в "Дъга" да бъде изградена и физкултурна зала. На 20 август се очаква там да пристигне тенис-маса от Министерството на младежта и спорта.
 


Сходни връзки

ДОМ "ДЪГА" - ВКЛЮЧЕН В ПИЛОТЕН ПРОЕКТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди