изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:02 EEST
Гърция забрани на Иван Славков да влиза в страната    
Атина 2004Гърция затвори границите си за Иван Славков, който е временно отстранен от структурите на Международния олимпийски комитет. Според днешното издание на гръцкия вестник "Вима" Славков не може да присъства на Игрите в Атина дори и като частно лице.

В черния списък, освен него, по други причини, попадат и трима министри на спорта от Беларус, Мианмар и Зимбабве. Към тях има обвинения за престъпления и преследване на политически противници.

В българското Министерство на външните работи нямат официална информация до момента за случая. От там са направили постъпки да се получи по дипломатически път от представителството ни в Гърция забранителната заповед срещу Иван Славков, издадена от гръцкото правителство.

"Неприятно е това, което пише във вестник "Вима", това подлежи на проверка, разбира се, нека Външно министерство да провери нещата и да види на каква основа е спрян той да пътува за Гърция.

Бих искал да подчертая, че българският спорт не се олицетворява нито с Иван Славков, нито с Васил Иванов-Лучано, с нито един от ръководителите в спорта.

Българският спорт ще бъде вечен, който и да е начело, така че ние трябва да гледаме напред и да забравим този случай, доколкото може в рамките на тези Олимпийски игри и да се помъчим да се върнем с много медали, които, наистина, ще изчистят част от този неприятен случай от лицето на олимпийското движение и световния спорт", каза по този повод министър Васил Иванов
www.olimpiada2004.gbg.bg/НДТ
 


Сходни връзки

Гърция забрани на Иван Славков да влиза в страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.09 секунди