изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:04 EEST
Фондация “Романи Бах” сезира прокуратурата за Тренчев    
ОбществоФондация “Романи Бах” ще сигнализира прокуратурата и ще заведе дело за подбуда към расова омраза срещу президента на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, съобщи БНР.



Припомняме, че вчера Тренчев заяви, че е "необходима национална гвардия срещу разрастващата се ромска престъпност".
Тренчев каза това по повод последния случай на незаконно изсичане на дървен материал от роми в Самоков, които тогава пребиха петима горски служители.

Той (Тренчев, бел.ред.) прикани с изказването си българската общественост да се организира в отряди, едва ли не да създаде национална гвардия, която да предпазва българите от набезите на циганите, като е нарекъл “епидемична” циганската престъпност, заяви адвокат Даниела Михайлова от ромската правозащитна организация.
Според мен това е безкрайно опасно изявление, тъй като идва от публична фигура, което би могло да активизира националистически организации и да породи много проблеми, подчертава юристката.

Лидерът на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев коментира, цитиран от БНР, че не се притеснява от намерението на фондация “Романи Бах” да заведе дело за подбуда към расова омраза.

"Аз не чувствам абсолютно никакви угризения, че повдигам един проблем, който всички знаят, но който за съжаление не беше излязъл досега от рамките на трапезното революционерство.
В крайна сметка погледнете блоковете, всички първи етажи са с решетки. Аз не визирам само ромската престъпност, а изобщо престъпността, защото дребната вече е взела такива мащаби, че са умопомрачителни.
И това, което предлагам е хората да знаят, че не могат само да чакат на специализирани органи и служби, а трябва по-активно и те самите да се борят с превенцията и с тази престъпност, като подпомагат тези органи. Иначе просто ще чакаме един полицай на три села и тъй няма и да го дочакаме”, заяви Тренчев. news.bg/NDT

 


Сходни връзки

Фондация “Романи Бах” сезира прокуратурата за Тренчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди