изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:32 EEST
УВЕЛИЧАВАТ СЕ ДЕЦАТА С РЕШЕНИЕ НА РЕЛКК В ТЕРВЕЛСКО    
ОбществоУВЕЛИЧАВАТ СЕ ДЕЦАТА С РЕШЕНИЕ НА РЕЛКК В ТЕРВЕЛСКО

Само за месец юли в регистъра на дирекцията са вписани осем нови деца и сега техният общ брой е 39. Според Н. Илиев, една от основните причини за увеличения брой на освидетелствани деца е в повишаване на здравната информираност на населението. За това помагат четири информационни табла, поставени пред дирекцията в Тервел. Социалните работници провеждали и кампания в тази посока. При попълването на социални анкети и откриването на болно дете, което не е минало през РЕЛКК, специалистите насочвали родителите.
Деца с увреждания, чието състояние позволява, се включват в програма "Наше лято" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Тервел, каза още Н. Илиев. Той припомни и съвместната инициатива на община Тервел и дирекцията - тези деца да посещават безплатно всички културни прояви.
Най-често издадените решения на РЕЛКК са за деца, болни от епилепсия, диабет, олигофрения, заболявания на опорно-двигателната система и др.
 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАТ СЕ ДЕЦАТА С РЕШЕНИЕ НА РЕЛКК В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди