изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:15 EEST
МАГИСТРАЛНИТЕ БАНДИТИ КРОКОДИЛА И ГЕОЙЗО - ЗАД РЕШЕТКИТЕ В АРЕСТА    
Новини Магистралните бандити Емил Милев - Крокодила и Евгени Милев – Гейзо получиха постоянна мярка за неотклонение, съобщиха за “Фокус” от МВР.


Магистралните бандити Емил Милев - Крокодила и Евгени Милев – Гейзо получиха постоянна мярка за неотклонение, съобщиха за “Фокус” от МВР.
На 11 август 2004 година, 45 минути след полунощ на автомагистрала “Хемус”, на около 1,5 км. преди разклона за село Яна, община Кремиковци, лек автомобил “Фолксваген Голф-3”, тъмен на цвят, след подаден светлинен сигнал с полицейска синя лампа и присветване с къси и дълги светлинни сигнали, спира микробус "Форд Транзит“ с регистрационен номер Т 0483 ТТ с прикачена към него платформа.
Криминално проявените Емил Димитров Милев, по прякор Крокодила, и Евгени Димитров Милев, по прякор Гейзо са облечени в тъмни дрехи, с бронежилетки с надпис “Police”, с черни маски на главите с прорези на очите и въоръжени с автомати “Калашников”-5, 45 мм. със сгъваеми приклади и муфи на дулата и привързани към тях фенерчета. Те извършват обир на пътуващите във “Форд”-а Исмаил Ахмедов от град Търговище, Стефан Христов, също от Търговище, Севджан Радов и Благой Милушев от Попово.
В резултат на бързата намеса на полицейските служители двамата извършители на обира са задържани с първоначална полицейска мярка за срок от 24 часа.
От МВР уточниха за “Фокус”, че при извършения личен обиск на Евгени Милев са намерени две електрически фенерчета, тъмни на цвят, наподобяващи тези, които са били прикрепени към оръжието на извършителите на грабежа.
На 13 август служители на СДВР и следователи при Столична следствена служба са извършили обиски в домовете на двамата братя, като са намерени и иззети четири маски с прорези на очите, светлоотразителна жилетка, два газови и един пневматичен пистолет, два бойни ножа за автомат “Калашников” и други вещи. Иззет е и лекият автомобил, използван при грабежа. Назначени са трасологични, биологични и дактилоскопични експертизи. Съвместно от служители на ДНСП и служители на ДНСЖ е проведено претърсване на местности с цел установяване на използваната база на престъпната група. Главният секретар на МВР генерал-лейтенант Бойко Борисов заяви за “Фокус”, че при действията срещу магистралните бандити е осъществен ефективен синхрон между столичната полиция, столичното следствие и градската прокуратура.
“Добрата съвместна работа на полицаи, следователи и прокурори винаги дава и добри резултати.”- заяви генерал Борисов.

Агенция “Фокус” припомня:

Емил Милев-Крокодила, и Евгени Милев-Гейзо са родом от София. Евгени Милев започва престъпната си дейност през 1982 година, когато е лишен от свобода за срок от шест месеца за кражба на лек автомобил.

През 1984 година лежи в затвора за една година по член 195 от Наказателно-процесуалния кодекс и 10 месеца за кражба на МПС.

През 1984 и 1986 година той е лишаван от свобода за срок съответно година 8 месеца и за 2 и половина години.

Към момента Евгени Милев има три висящи дела.

Осъждан е общо четири пъти.

Емил Милев-Крокодила, през 1984 година изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от една година, по-късно отложена за срок от три години.

През 1990 година е осъден на една година затвор за причинена средна телесна повреда с опасност за живота на пострадалия.

През 1995 година, за бягство от затвора, е осъден на още седем месеца при първоначален строг режим.

След този период има две висящи следствени дела.

На 14 август 2004 година на двамата е наложена постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” за извършения грабеж на автомагистрала “Хемус”.

ФОКУС
 


Сходни връзки

МАГИСТРАЛНИТЕ БАНДИТИ КРОКОДИЛА И ГЕОЙЗО - ЗАД РЕШЕТКИТЕ В АРЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.32 секунди