изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:45 EEST
ХЕИ ЗАТВОРИ ДВА ОБЕКТА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ    
ЗдравеЗаповеди за спиране от експлоатация на компютърна зала в село Кранево и ситничарска работилница в Балчик са издали специалисти от отдел "Държавен санитарен контрол" на ХЕИ.

Причината за взетите мерки е, че двата обекта са функционирали без да са регистрирани по Закона за храните. От началото на месеца отделът е извършил 634 проверки по текущия санитарен контрол в областта. Проверени са 221 обекта за търговия с храни, 260 заведения за обществено хранене, 43 детски заведения и ученически лагери и 78 почивни станции и хотели. Заради констатирани нарушения са издадени 100 предписания за извършване на хигиенни мероприятия и са съставени 103 акта.
Най-честите нарушения са свързани с неправилно съхранение на храните, нарушен санитарно-хигиенен и дезинфекциозен режим, неспазване на работното облекло, наднормени нива на шум в нощните заведения, нередовна здравна документация и др.
 


Сходни връзки

ХЕИ ЗАТВОРИ ДВА ОБЕКТА БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ ПО ЗАКОНА ЗА ХРАНИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди