изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
ОИК СЪЩО РЕШИ ДА ПРЕКРАТИ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА КРУШАРСКИЯ КМЕТ    
НовиниВ петчленен състав Общинската избирателна комисия потвърди решението на Общинския съвет на Крушари от 26 юли

На свое заседание вчера Общинската избирателна комисия в Крушари също взе решение за предсрочно прекратяване на пълномощията на кмета Господин Господинов по чл. 41, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация. Преди това петчленният състав на комисията се е запознал с предоставените от ОбС материали, съобщи за НДТ председателят на комисията Янка Паскалева. Сега съветниците ще трябва да свикат сесия, на която да се вземе решение кой да бъде временно изпълняващ длъжността кмет на община Крушари. Господин Господинов може да обжалва решението пред Окръжния съд по Закона да административното производство.
НДТ припомня, че на свое заседание на 26 юли ОбС в Крушари взе решение за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета. Предложението бе внесено от общинския съветник от СДС Добри Стефанов. От 13 общински съветници, 11 гласуваха "за", а двама - "въздържал се". В решението, по думите на председателя на ОбС Зекерие Алиш, е вписано, че "в продължение на три месеца кметът Господин Господинов системно е заблуждавал ОбС и обществеността за сключени анекси за извършване на допълнителни строително-ремонтни работи по неправомерно изплатените финансови средства от капиталовите разходи за 2003 г." Временна комисия пък е направила проверка заради сигнали на граждани до общински съветници за злоупотреби. Тя е докладвала за нанесени щети в размер на 52 198 лева от кмета, главния счетоводител и главния специалист "ТСУ". От своя страна Председателският съвет на ОбС е предложил до общинската избирателна комисия предсрочното прекратяване правомощията на кмета заради нарушение на чл. 42, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, тъй като кметът бил упражнявал търговска дейност като едноличен търговец и съдружник и управител на ООД.
 


Сходни връзки

ОИК СЪЩО РЕШИ ДА ПРЕКРАТИ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА КРУШАРСКИЯ КМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди