изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:05 EEST
Бюлетин на МВР БЛ за 21 август    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната през съботния ден

София. Столичанин се оплакал в СДВР, че през юни е бил измамен от 34-годишна жена с 10 000 лева. Той я поканил в дома си да обсъдят участие в съвместен бизнес и закупуване на техника за оборудване на цех за закуски. След разговора дамата успяла да го убеди да инвестира 10 000 лева в начинанието. След като взела парите, от въпросната бизнесдама не останало и следа. Тогава измаменият отишъл в полицията , където разказал историята. Столични криминалисти провели подборно разследване и изяснили, че извършителката е Величка Й. Установено е, че измамницата вече била напуснала страната.

22- годишно момиче се оплакало в Девето РПУ, че близо до детска градина „Ябълка” в ж.к.”Люлин-1” неизвестен мъж я пребил и ограбил. Той й отнел мобилния телефон „Нокия 1100”. Криминалисти от РПУ започнали издирване, по време на което изяснили, че извършител е Бисер Д./23 г./ , криминално проявен. Установено е също, че той е извършил още един уличен грабеж над 65-годишна жена на спирка на трамвай № 8 в „Люлин”. Там той й отнел портмонето със  70 лева. Грабителят е предаден на следствието заедно с материалите по случаите.

  
Пловдив. Кражба на стойност 8000 лева е била извършена от топлопровод в града. Двадесет спирателни винтила са били изрязани от топлопровод в район “Север”  в близост до завод “Кристал” на стойност около 6000 лева. Метална тръба с дължина около 100 метра е била открадната също чрез разрязване от топлопровода между Техникума по хранително вкусова промишленост и канала, пресичащ бул. “Васил Априлов”. Стойността на тръбата е около 2000 лева.

Трима души са загинали, 28 са ранени при станали 22 тежки пътно-транспортни произшествия на територията на страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Двама от ранените са с опасност за живота.
В столицата един човек е загинал и един е ранен при станали две тежки и 48 леки произшествия.
Загиналите при катастрофи от началото на август са 63-ма, а ранени са 421 души. Статистиката сочи, че катастрофи са отнели живота на 565 души от началото на годината. МВР/НДТ

 


Сходни връзки

Бюлетин на МВР БЛ за 21 август | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.54 секунди