изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:49 EEST
Световен шампион по колоездене ще пристигне в Добрич за участие в Купа "Херман 2005"    
СпортБернд Херман - организатор на международния колоездачен турнир в Добрич за Купа "Херман", пристигна в нашия град.

 С домакините от клуб Добруджа той ще проведе разговори за надпреварата, която ще се проведе през следващата година.

От треньора на нашите колоездачи Димитър Господинов разбрахме, че Бернд Херман е останал впечатлен от провеждането на тазгодишното издание за Купа “Херман”. Германецът и домакините предвиждали догодина повече немци да се включат в състезанието. Има идея колотурнирът отново да бъде включен в календара на Българската федерация по колоездене, като този път ще бъдат изпратени покани до повече клубове от страната.

"Целта е турнирът да стане един от най-силните. Надяваме се догодина още спонсори да откликнат на нашата идея", каза Господинов. През лятото на 2005 г. се предвижда тук да пристигне световният шампион по колоездене за юноши, който е от клуба на Херман. Тази година първенецът на планетата не можа да се включи в състезанието, тъй като бе ангажиран с подготовката си за световния шампион.

В Добрич Бернд Херман съчетава полезното с приятното - тренира наравно със състезателите на добричкия клуб и е заделил време за почивка. След това той и група приятели - любители на колоезденето, ще заминат за Франция, където с велосипедите си ще преминат по маршрута на Тур Дьо Франс. От наставника на добричките колоездачи Димитър Господинов разбрахме още, че може да има промяна в регламента на състезанието.

Тази година турнирът се реализира за два дни, като идеята е догодина да се проведе за три дни. "Имаме желанието през 2005 г. да има два общи старта и един критериум", каза Господинов и припомни, че т.г. състезателите изминаха 100 км общ старт и близо 80 км критериум. Предвижда се догодина юношите старша възраст от тима на Добруджа да заминат за Германия и там да се подготвят при известния треньор Бард. Именно този селекционер изведе т.г. трима състезатели от клуба на Херман до първите три места на световното първенство за юноши.

 


Сходни връзки

Световен шампион по колоездене ще пристигне в Добрич за участие в Купа "Херман 2005" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди