изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:31 EEST
АЛБАНИЯ ПРЕДЛОЖИ НОВ ДОГОВОР НА ДИЯН ДЕЙКОВ    
Спорт

Добричлията се завърна от Олимпиадата в Атина, където изведе двама състезатели



На олимпийските игри в Атина Добрич имаше един треньор в турнира по вдигане на тежести. Това е наставникът Диян Дейков, който изведе двама състезатели на Албания. Тежкоатлетите на тази балканска държава успяха да се представят успешно, а добруджанецът записа най-големия си успех, извеждайки състезател на най-големи спортен форум. Ето какво сподели Диян Дейков след завръщането си в Добрич:

- Господин Дейков, това ли е най-голямото признание, което получихте като треньор?

- Няма по-голяма радост за един треньор от това негови състезатели да участват на олимпийски игри. Аз имах възможността да изведа двама и те да се представят добре. Албания досега е нямала състезател във вдигането на тежести, който да се е представял толкова успешно.

- В кои категории се изявиха вашите възпитаници?

- В категория до 62 кг Герти Траша, който е абсолютен дебютант на олимпиада, вдигна 115 кг в изхвърлянето и 140 кг в изтласкването. Той бе и най-младият тежкоатлет от всички мъже и жени, които участват на игрите. Герти остана 13-и, а Теохарис Траша завърши на 12-о място в категория до 77 кг. Теохарис имаше възможност да подобри личния си резултат в изхвърлянето /160 кг/ и в двубоя. Във второто движение той вдигна над главата си 182,5 кг.

- Какви бяха отзивите в албанската федерация?

- Останаха изключително доволни. Много хубави думи за представянето на Герти и Теохарис чухме от президента на Албанския олимпийски комитет.

- Ще продължите ли да тренирате албанците?

- Да. Предложиха ми нов договор. Ще го подпиша по време на европейското първенство за младежи до 20 години, което е следващия месец в Бургас.

- Там ще имали ли Ваши възпитаници от националния състав на Албания?

- Ще изведа общо осем състезатели, като петима от тях тренирам лично.

- Колко време бяхте в Атина и с какво впечатления си тръгнахте от Олимпиадата?

- Пристигнахме в гръцката столица на 5 август и отпътувахме на 20. Настаниха ни в олимпийското село, където бяха всички състезатели. Хранихме се в един голям стол, който е голям,колкото поликлиниката в Добрич. Той работеше нон-стоп. Там имах възможност да видя всички големи звезди в спорта. Дори бившият президент на МОК Хуан Антонио Самаранч бе близо до нашата делегация. Отлични спомени ще запазя от откриването на централния стадион, което заснех с личната си видеокамера. В олимпийското село и в цяла Атина имаше железни мерки за сигурност. Провериха всички състезатели за употреба на допинг,  веднага след като пристигнат. Българинът Николай Стоянов дори бе привикан на два пъти от допинг-ченгетата.  

- Защо не излязохте да дефилирате по време на откриването?

- По-приятно е церемонията да се наблюдава от трибуните, отколкото 3 часа да си прав.

- Преди Олимпиадата в Атина, Вие имахте възможност да изведе двама състезатели на европейското първенство за юноши в Норвегия. Как се представиха те?

- Таулан Черепе стана шампион в категория до 69 кг и спечели първото място по системата Синклер. Той два пъти подобри рекордите в изхвърлянето, постигайки 135 кг, и два пъти поправи рекорда в двубоя. В изтласкването, което му донесе титлата, постигна 162, 5 кг. Герти Траша стана вицешампион в категория до 62 кг. Там той постигна 120+150 кг и завърши четвърти по системата на Синклер.   

 

 

 


Сходни връзки

АЛБАНИЯ ПРЕДЛОЖИ НОВ ДОГОВОР НА ДИЯН ДЕЙКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди