изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:04 EEST
НОВА АКЦИЯ ЗА ИЗЗЕМВАНЕ НА ЖИЛИЩА ОТ НЕРЕДОВНИ НАЕМАТЕЛИ    
Новини

Само за последния месец са освободени 26 жилища от общинския фонд. Наемател дължи 2830 лева за вода



От днес стартира нова, трета за това лято, акция за освобождаване на общински жилища. Тя ще продължи до 13 септември и предвижда заедно с полиция и представители на общината фирма "Жилфонд-Инвест" да освободи общо 13 квартири. Списъкът беше още по-голям, но трима от нередовните досега наематели, са платили. Дори единият, чието изваждане от жилището беше насрочено за днес, е платил дължимите 496 лева вчера.

Предвижда се да бъдат освободени жилища в кварталите "Балик", "Хр. Ботев", "Строител", по улиците "Д. Ковачев" и "Силистра". Наемателите, които предстои да бъдат извадени от общинските квартири, не са плащали наем с години и дължат от 176 до 786 лева. Освен това, почти всички имат натрупани задължения за ток и вода. Има наемател, който освен 663,47 лева за наем, дължи 708 лева за вода и 315,68 лева за ток. Искрен Люцканов - наемател на общинско жилище в кв. "Балик", е натрупал задължения от 1723 лева за вода, а Севда Иванова, която е стопанисвала апартамент по ул. "Д. Ковачев", дължи на "ВиК" 2830 лева.

От старта на акциите за принудително освобождаване на общински жилища с нередовни наематели през 2000 г. до момента са иззети общо 76 общински квартири. Само при последните акции, стартирали на 20 юли, са освободени 26 жилища. В част от тях вече са настанени крайнонуждаещи се семейства. Вчера управителят на "Жилфонд-Инвест" Илия Михайлов е подписал уведомителни писма до още 20 нередовни наематели, които, ако не се издължат, също ще останат без общински квартири.

 


Сходни връзки

НОВА АКЦИЯ ЗА ИЗЗЕМВАНЕ НА ЖИЛИЩА ОТ НЕРЕДОВНИ НАЕМАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди