изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:35 EEST
ТЕЖКОАТЛЕТЪТ АЙДЪН ЯШАР СЕ ПРИБРА В ДОБРИЧ    
Спорт

Два килограма не стигнаха на Айдън Яшар от клуба по вдигане на тежести “Добрич”, за да стане победител в категория до 62 кг на контролното състезание за националния отбор.



Проверката се проведе в края на миналата седмица, когато националният селекционер искаше да определи състава на България за европейското първенство по вдигане на тежести за младежи до 20 години, което ще се проведе от 25 до 29 август. В първото движение "изхвърляне" Яшар имаше преднина от 2 килограма пред Ивайло Филев - миналогодишен европейски шампион за юноши. В изтласкването възпитаникът на Жанета Георгиева вдигна 147 килограма над главата си, след което направи два неуспешни опита. Филев успя да компенсира пропуснатото и да победи Яшар. Първите две контролни състезания за тази категория бяха спечелени от Айдън, но мотивът на треньорския щаб да заложи на Филев, е че той има регистрирани резултати на международни състезания, докато добричкият тежкоатлет няма такива изяви. Независимо от победата в контролното състезание, все още не е ясно дали и Ивайло Филев ще участва в шампионата на Стария континент. По всяка вероятност българският представител в тази категория ще е Ясен Стоянов от Нафтекс /Бургас/. Сигурни са имената на седем състезатели, които ще представят страната ни. Свободна е само една квота, за която спорят трима щангисти.

 


Сходни връзки

ТЕЖКОАТЛЕТЪТ АЙДЪН ЯШАР СЕ ПРИБРА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди