изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:09 EEST
ОКОЛО 100 ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ ЩЕ ПАЗЯТ ДЕЦАТА В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН    
ОбразованиеОколо 100 от служителите на Федералната служба за безопасност /ФСБ/ в Добрич ще охраняват училищата в Добрич в първия учебен ден, съобщи за НДТ шефът на частната фирма Георги Панов.

 В охраната ще бъдат ангажирани както гардовете - дневна и нощна смяна в учебните заведения, така и служители на фирмата, които работят в други общински обекти.

В петък ФСБ проведе обучение на около 50 свои служители от отдел "Училищна сигурност", които ще бъдат ангажирани с охраната на 15 училища и гимназии в Добрич през новата учебна година. Офицер от РС "Пожарна и аварийна безопасност" запозна гардовете с видовете средства за гасене на пожари в училищата, как се работи с тях, с начините за извеждане на децата при пожари, бедствия и аварии. Уточнена бе връзката между охранителите и пожарната служба, както и какво да правят гардовете до пристигането на специализираните автомобили - осигуряването на подходи за тях, премахването на спрели коли и други препятствия, отварянето на вратите и насочването на потоците, така че да се се стигне до премазване и др. По време на обучението кап. Пламен Атанасов - инспектор в РЗ "Борба с организираната престъпност", запозна охранителите с видовете наркотични вещества, начините на тяхното укриване и използване, признаците, които се проявяват при употреба на дрога и др. Началникът на група "Териториална полиция" подп. Ламбов обучи гардовете с преките им задължения относно пропускателния режим в училищата, антитеротистичните правила, които трябва да се спазват и др. 

Според Г. Панов, е изключено който и да е по света охранител да успее да се справи с терористичен акт като този в Беслан, Северна Осетия. "Бихме могли обаче по някои признаци да разберем за подготовката на такъв акт и да сигнализираме на органите" - допълни шефът на ФСБ.

 


Сходни връзки

ОКОЛО 100 ЧАСТНИ ОХРАНИТЕЛИ ЩЕ ПАЗЯТ ДЕЦАТА В ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди