изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 07:07 EEST
БАЛЧИК УЧАСТВА В УЧРЕДЯВАНЕТО НА АСОЦИАЦИЯ СЪВРЕМЕННИ ЧИТАЛИЩА    
Култура

В началото на септември в Тетевен е учредена асоциация "Съвременни читалища", се съобщава в сайтът www.chitalishte.bg. Тя е инициирана по идея на читалища с изградени Интернет центрове по проект "Читалища".



Учредители са станали делегираните представители на читалищата от 15 градове и села в България, сред които и Балчик,и други физически и юридически лица. Учредителното събрание е избрало наименованието на сдружението - асоциация "Съвременни читалища", утвърдило е Устава и е избрало Управителния съвет на асоциацията. Сред членовете на УС съвет е избрана и Вера Демирeва, представител на НЧ "Васил Левски" в гр. Балчик.

Сред целите на асоциацията е да развива и утвърждава духовните ценности и гражданското общество, да подпомага информационното развитие на читалищата, да обогатява културата с общоевропейските ценности и културата на различни етнически, религиозни и социални групи и т.н.

 


Сходни връзки

БАЛЧИК УЧАСТВА В УЧРЕДЯВАНЕТО НА АСОЦИАЦИЯ СЪВРЕМЕННИ ЧИТАЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди