изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:30 EEST
Кръгла маса за проблемите на висшето образование се проведе в Смолян    
НовиниКръгла маса на тема: “Проблемите на висшето образование – поглед от Родопите”, организирана от Националния съвет на БСМ и Българска социалистическа младеж – Смолян се състоя на 18 и 19 септември в Смолян, съобщиха от БСМ.

Във форума участваха широк кръг младежи от Смолян и областта, както и кметът на община Смолян – Дора Янкова, народният представител от БСП – Атанаска Тенева, университетски преподаватели. Пред участниците в кръглата маса заместник-председателят на НС на БСМ Христо Христев изтъкна, че през последните месеци много политически формации като СДС, НДСВ, “Новото време” използват образованието като удобна тема за евтина пропаганда, без да имат реални ангажименти и последователно отношение към образователната сфера. Той допълни, че за разлика от това – проблемите на образованието са основен приоритет в политическата дейност на левицата вече години наред. Христо Христев посочи, че отстояването на достъпно, качествено и модерно образование е основен елемент в дейността на БСМ от 1998 г. насам.
Според участниците във форума основните проблеми на висшето образование днес са – наличието на материален праг пред достъпа до университетите, заниженото качество на образователния процес, тромавата и бюрократична администрация и корупционните практики във висшите училища. Изтъкнато беше, че тези проблеми се задълбочават от доста години насам и нито реформата във висшите образование, реализирана от правителството на Иван Костов, нито управлението на НДСВ не са намерили верен път за тяхното преодоляване.
Следващия обществен форум по проблемите на висшето образование, който БСМ инициира ще се проведе в средата на октомври във Велико Търново. Негова основна тема ще бъде как България следва да се впише в Европейското пространство за висше образование.
 


Сходни връзки

Кръгла маса за проблемите на висшето образование се проведе в Смолян | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди