изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:36 EEST
РАЙОН ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА БИЗНЕСА ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕН В ДОБРИЧ    
Икономика

Искане за създаване на Район за подобряване на бизнеса в Добрич предстои да депозира кметът Детелина Николова пред консултантска фирма "Международни градски сътрудници", съобщиха от пресслужбата на общината. В петък президентът на американската фирма Джеймс Бъдс посети Добрич и се срещна с Д. Николова. 



На срещата гостът е представил успешни практики по линия на обществено-частните партньорства и е проучил възможностите за сфери на сътрудничество. Американската фирма консултира общини и неправителствени организации за създаване на Райони за подобряване на бизнеса и реализиране на партньорства за местно икономическо развитие. До момента са консултирани Бургас, Варна, Стара Загора, Монтана, както и общини от Македония, Сърбия и Русия.

По време на срещата Д. Николова е запознала госта с изградените от общината обществено-частни партньорства, които са за подобряване на жизнената среда в зона "Център" и за подобряване на инфраструктура в индустриалната част. Представена е Концепцията за икономическо развитие, дейността на Консултативния съвет по икономическо развитие, облигационния заем и административния потенциал за предоставяне на услуги за бизнеса.

Районът за подобряване на бизнеса, който предстои да бъде създаден в Добрич, е специална техника на местното икономическо развитие, разработена преди около 30 години в САЩ с цел да се подпомогне възстановяването на западнали американски градове. Моделът е доказана успешна практика за изграждане на публично-частните партньорства както в американски, така и в европейски общини. той цели да подпомогне общината за подсилване на собствения бизнес потенциал чрез създаване на партньорства с други организации за решаване проблемите в района.

 


Сходни връзки

РАЙОН ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА БИЗНЕСА ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕН В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.31 секунди