изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:23 EEST
ВЪВ ВИРТУАЛЕН ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ДА СЕ БРОЯТ ГЛАСОВЕТЕ ОТ ЧУЖБИНА    
Новини

е едно от предложенията, което прави в Избирателен кодекс партия Новото време



Да бъде изграден виртуален избирателен район, където да се броят гласовете на българите, живеещи в чужбина, предлага в Избирателния си кодекс партия "Новото време". Това съобщи за пресконференция в Добрич председателят Емил Кошлуков. Той каза, че партията му е запозната с проблема на Добричка област, възникнал след прехвърлянето на гласовете от Турция. Той трябва да се реши, защото днес е в Добрич, но утре може да е в друг град, като там бъдат прехвърлени гласовете от чужбина, категоричен бе Кошлуков. Той допълни, че Новото време има намерение да внесе искането за промени в избирателния закон през октомври. Проучване сочело, че 80 процента от хората подкрепяли мажоритарния избор. Партията щяла да потърси подкрепата на медиите в България, ако било необходимо, щяло да се стигне и до граждански действия. 

Надявам се да не се задейства отгалателната клауза на ЕС по отношение на глава "Правосъдие", каза лидерът на Новото време във връзка с въпрос за оставките на двамата зам.-правосъдни министри. Според него, сътресението в правосъдното министерство два месеца преди затварянето на главата създава стрес и води до притеснения във всички институции - следствие, съд, прокуратура. В основата стояли лични интереси и разногласия между различните юридически лобита. 

От 25 септември започва провеждането на общински конференции в цялата страна, на такава в Добрич ще бъде избрано ръководство на местната структура на партията, съобщи зам.-председателят Красен Кралев. В България няма нито една сериозна партия в дясно, каза Е. Кошлуков. Внимателните проучвания на партията показвали, че Новото време можело да стане най-голямата дясна партия у нас. На запитване дали биха гласували за тях, 20 процента отговаряли положително.

Пред журналисти Е. Кошлуков представи компактдискът "Вечните песни на България", който е част от инициативата "Бъди БГ" на Новото време. За целта били издирени и събрани около 100 песни, в този аблум били включени 12. Партията имала идея да издаде подобни дискове с вечните български детски песни, с люлчини песни и др.

 


Сходни връзки

ВЪВ ВИРТУАЛЕН ИЗБИРАТЕЛЕН РАЙОН ДА СЕ БРОЯТ ГЛАСОВЕТЕ ОТ ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.30 секунди