изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:47 EEST
Класацията на най-богатите на списание Forbes: Америка се сдоби с рекорден брой милиардери!    
Любопитно
   През тази година в списъка на най-богатите хора отвъд Океана, фигурират рекорден брой милиардери – цели 313! В миналогодишното издание на класацията, с лично състояние от над $ 1 млрд. можеха да се похвалят едва 262 души в САЩ.


В новия си октомврийски брой, специализираното списание Forbes публикува ежегодната си класация на най-богатите хора в Америка. През тази година в списъка на най-богатите хора отвъд Океана, фигурират рекорден брой милиардери - цели 313! В миналогодишното издание на класацията, с лично състояние от над $ 1 млрд. можеха да се похвалят едва 262 души в САЩ.

     Междувременно, в Топ 10 на най-богатите има малко промени. За 11-та поредна година, трона на богатството заема “бащата” на Microsoft Бил Гейтс с богатство от $ 48 млрд., с $ 2 млрд. повече в сравнение с миналата година. Втори в престижната класация остава “мъдрецът от Омаха”, финансистът Уорън Бъфет, който въпреки завиднияси предприемачески нюх, позволил му да увеличи личното си богатство с цели $ 5 млрд. през последната година, събира “едва” $ 41 млрд. Призовата тройка се допълва от друг член на ръководството на Microsoft, съоснователят на компанията Пол Алън ($ 20 млрд).

     Членовете на клана Уолтън, контролиращи най-голямата в САЩ верига от универсални магазини, Wal-mart, заемат местата от 4-то до 8-о, като състоянието на всеки от тях се оценява на около $ 18 млрд. Десятката се допълва от основателят и ръководител на компютърната компания Dell Майкъл Дел ($ 14,2 млрд.) и Лари Елисън, съучердител и изпълнителен директор на софтуерния гигант Oracle ($ 13,7 млрд.). Агенция АР отбелязва, че единствената промяна в Топ 10, е размяната на местата между Дел и Елисън.

     Най-знаменитите новаци в рейтинга безспорно са основателите на интернет-търсачката Google Лари Пейдж и Сергей Брин, които дебютираха в класацията на най-богатите личности в Америка на 43-то място. След появатка през август т. г. на акциите на Google на фондовата борса, за кратко време Брин и Пейдж успяха да заработят по $ 4 млрд.

     За първи път от 2000 г. насам, общата стойност на активите на най-богатите американци надхвърли сумата от 1 трилион долара, превишавайки по този начин съответния показател от 2003 г. Доходите на 400-те най-богати американци са нарастнали общо с $ 45 млрд.

     Най-младите американски милиардери, на по 31 години, се оказаха основателите на Google Пейдж и Брин. Най-старият американски милиардер е на коленопреклонната възраст от 96 години. Най-висока ефективност на управление на личното си богатство, по волята на съдбата, е показал собственикът на верига от казина Стив Уин, който за една година е удвоил състоянието си, от $ 650 млн. до $ 1,3 млрд., с което заема 215-то място в класацията.

     В класацията на най-богатите американци се завърна и съпругата на кандидат-президента на демократите Джон Кери, Тереза Хайнц-Кери, чието състояние е наследено от предишния й съпруг, “Краля на кетчупа” Джон Хайнц. Експертите на Forbes са оценили богатството й на $ 750 млн., което е било достатъчно едва за последното място в тазгодишната класация.
http://www.bgfactor.org/ / NDT
 


Сходни връзки

Класацията на най-богатите на списание Forbes: Америка се сдоби с рекорден брой милиардери! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди