изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:11 EEST
ТРЕТИ ПОРЕДЕН МЕСЕЦ БЕЗРАБОТИЦАТА Е ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА    
ОбществоТрети пореден месец безработицата в трите общини, обслужвани от дирекция "Бюро по труда" - Добрич, Добричка и Крушари, е по-ниска от средната за страната, съобщи старши експертът в дирекцията Маргарита Матева.

 За август в трите общини тя е 11,44 процента и бележи снижение в сравнение с предходния месец с 0,25 пункта. Към 31 август регистрираните в ДБТ-Добрич, хора без работа са били 7578. Новорегистрираните безработни през предходния месец са 770 - със 115 по-малко, в сравнение с юли. Работа през август са започнали 316 лица, от които 304 - с активното съдействие на трудовите си посредници от ДБТ. Най-много са започналите работа в строителни и шивашки фирми, като общи работници в различни дейности. Започнало е активно търсене на специалисти и обслужващ персонал за сферата на образованието, което продължава и в настоящия месец.

По програми за заетост през август работа са започнали 47 безработни. 30 вече работят по проект "Красива България". Две от лицата са наети по програмата за лица с увреждания, а 5 - за опазване на реколтата. По националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" работа са започнали 10 дълготрайно безработни лица. На преференциални работни места са наети 11 добруджанци.

 


Сходни връзки

ТРЕТИ ПОРЕДЕН МЕСЕЦ БЕЗРАБОТИЦАТА Е ПО-НИСКА ОТ СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди