изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:28 EEST
ТРИСТРАННИЯТ СЪВЕТ НЕ ПОСТИГНА СПОРАЗУМЕНИЕ    
Новини

след като вчера за пореден път бяха дискутирани възнагражденията в детските ясли, в други дейности в сектор "Здравеопазване" и в общинската администрация. Присъстващите обаче се почерпиха за успешната работа при преговорите за заплатите в образованието



Съветът за тристранно сътрудничество вчера за пореден път заседава и членовете му продължиха преговорите във връзка с увеличението на работните заплати в детските ясли, други дейности в сферата на здравеопазването и общинската администрация. Присъстваха трима зам.-кметове - Галина Митева, Ваня Балчева и Иван Колев, представители на синдикатите и на работодателските организации. Съветът не постигна споразумение по дискутираните вчера въпроси, но присъстващите се почерпиха с шоколадови бонбони заради успешно приключилите преди няколко дни преговори по заплатите в образованието.

След продължилите по-малко от час разговори бе решено днес КНСБ да уточни исканията си за по-подробна справка за заплатите и да ги депозира в писмен вид в общината. След като това стане, ще се уточни и дата за следващото заседание на Тристранния съвет.

В хода на разговорите зам.-кметът Иван Колев обясни, че досега е имало парадокс и получаваните работни заплати в детските ясли и т.нар "други дейности по здравеопазването" са били по-високи или около утвърдените. Тоест - над нормативно определения размер с акт на правителството. А що се отнася до работещите в общинската администрация, той заяви, че там въпросът стои по друг начин. В зависимост от оценката на всеки работещ, направена от комисия, се давала възможност за увеличение на заплатата между 8 и 12 процента, стига това да е в рамките на закона.

 


Сходни връзки

ТРИСТРАННИЯТ СЪВЕТ НЕ ПОСТИГНА СПОРАЗУМЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.67 секунди